Kunnen kinderen krijgen huiduitslag van vaccinaties?

October 11

Kunnen kinderen krijgen huiduitslag van vaccinaties?

Als uw kind zich ontwikkelt op een uitslag volgende immunisatie, raak niet in paniek. Het is niet een teken dat uw kind de ziekte waartegen hij onlangs heeft zijn geïmmuniseerd gekrompen. Vaccins kunnen bijwerkingen veroorzaken. Dit zijn meestal kleine en een paar dagen duren. Huiduitslag zijn een veelvoorkomende bijwerking ondervinden sommige kinderen na immunisatie. Varicella vaccins en mazelen, bof, rubella of MMR, vaccins veroorzaken meestal huiduitslag. Dit is de wijten aan het feit dat deze vaccins levende vaccins zijn, wat betekent dat ze levend verzwakte of verzwakte virussen bevatten.

Waterpokken vaccin

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, een milde uitslag treedt op in 1 van de 25 mensen na immunisatie met een vaccin varicella. Deze waterpokken-achtige uitslag meestal toont omhoog één tot twee weken na immunisatie en is niet besmettelijk beschouwd. De uitslag bestaat normaal gesproken uit ongeveer 10 plaatsen gelijkend op van waterpokken.

BMR-vaccin

Volgens het CDC neigt het BMR-vaccin veroorzaakt een uitslag in ongeveer 1 op de 20 kinderen na immunisatie. Deze reactie heeft de neiging om het optreden van 6 tot 10 dagen na vaccinatie met het BMR-vaccin, maar elk moment tussen 3 tot en met 28 dagen post vaccinatie kan ontwikkelen. De uitslag duurt meestal één tot twee dagen. Deze uitslag mazelen lijkende kan overal worden gevonden op het lichaam maar wordt vaak gevonden op de nek en borst gebieden, en kan worden verhoogd en hobbelig.

Andere uitslag-achtige reacties

De meeste vaccins kunnen leiden tot roodheid op de injectieplaats na immunisatie. Deze reactie is gebruikelijk en zal waarschijnlijk verdwijnen in een dag of twee na de injectie. Een andere reactie op zoek naar is een zwelling van het gezicht of lippen, moeilijkheid breathy of netelroos en een jeukende uitslag op de huid. Dit zijn symptomen van een allergische reactie. Hoewel uiterst zeldzaam, kan een vaccin een ernstige allergische reactie veroorzaken bij mensen met een allergie voor elk onderdeel van het vaccin. Deze reactie kan optreden in zo weinig als 10 minuten na immunisatie. Mensen ervaren dit soort reactie moet onmiddellijk medische hulp zoeken.

Andere vaak voorkomende bijwerkingen van vaccins

Samen met huiduitslag gelden andere milde bijwerkingen na vaccinatie. Een gemeenschappelijke reactie die soms huiduitslag vergezelt is een koorts, die aanwezig met of zonder een uitslag kan zijn. Lokale pijn en zwelling op de injectieplaats is ook gebruikelijk na immunisatie met een vaccin. Als u bezorgd over één van de bijwerkingen die mogelijk veroorzaakt door inentingen bent, neem dan contact op met uw huisarts.


gerelateerde artikelen