Oorzaken van een Lies spier pijn

October 6

Oorzaken van een Lies spier pijn

Overzicht

Lies pijn optreden op het gebied waar het bovenbeen en buik samen. De spieren of pezen kunnen plotseling scheuren of ontstoken na verloop van tijd door middel van overmatig gebruik, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Meeste Lies pijn reageren op conservatieve behandeling zoals rust, over-the-counter medicatie en therapie van ijs, hoewel een aandoening genaamd Gilmore van Lies kan meer gespecialiseerde behandeling, volgens sport letsel Clinic vereisen.

Lies stam

Een scheur of ruptuur op elk van de adductor spieren--de spieren die elkaar de benen--veroorzaakt milde tot ernstige pijn in de lies afhankelijk van de mate van schade, volgens sport letsel Clinic. Andere symptomen zijn stijf of zwakke adductor spieren, het kneuzen of een popping sensatie in de spier als het tranen. Lies stammen kunnen zich ook voordoen geleidelijk na verloop van tijd wanneer individuen uitoefenen zonder warming-up.

Oorzaken van Adductor pijn

Lies of adductor stam van oefening kan optreden als u longe te diep, een plotselinge verandering in richting doen, springen of stap te hoog. Zodra de stam optreedt, zal de pijn worden verergerd door vermoeiende oefening en bewegingen zoals sprinten, springen, schoppen of snelle directionele veranderingen. Overmatig gebruik letsels die veroorzaken van tendinitis, ontsteking of slijmbeursontsteking in je heupen leiden ook tot Lies pijn. Als u chronische Lies pijn ondervindt, kan het een teken van een ernstiger probleem zoals een sport-hernia, nierstenen, infecties van de urinewegen of intestinale probleem zijn.

Zachte weefselschade

Ontsteking van de pezen die de adductor-spieren aan de botten kan optreden na een Lies stam of door overmatig gebruik. Symptomen kunnen omvatten Lies pijn die uitstraalt naar beneden van het been, en problemen bij het uitvoeren of plotseling veranderen van richting. Ontsteking van de iliopsoas spier leidt ook tot Lies pijn. De iliopsoas spier, gebruikt om te heffen van de knie, draait tussen de onderrug en het dijbeen of dij been, volgens sport letsel kliniek. Uitvoeren van sit-ups met een gewicht achter de nek of het uitvoeren van bergop een ontsteking kan veroorzaken in de iliopsoas spier en pees, resulterend in de lies pijn als de knie naar de borst, benauwdheid wordt opgeheven en zwelling in de lies. Soms is de pijn verdwijnt tijdens de oefening en geretourneerd wanneer de sporter laat rusten.

Gilmore van Lies

De symptomen van Gilmore van Lies, ook bekend als Sportman's hernia, zijn lies pijn, die verergert bij het hardlopen, draaien, draaien en sprinten; stijfheid en pijn na de training; en Lies pijn de dag na de training die is gekoppeld aan het draaien, hoesten, niezen of weggaand van een auto, volgens sport letsel Clinic. Sporten die stam van de lies en bekkengebied, met inbegrip van voetbal en voetbal, kunnen schade aan de spieren die ondersteuning bieden voor de dwarse abdominus spier in de lies. Een meer complexe schade dan een Lies-stam, Gilmore van Lies kan behandeling door een chirurg of sport revalidatie-specialist vereisen.


gerelateerde artikelen