Is HIIT Training beter dan joggen?

June 9

Is HIIT Training beter dan joggen?

Ga naar een sportschool en je ziet de dezelfde scène: een roomful van mensen doen langzaam cardio hometrainers, crosstrainers en loopbanden. Zij ploeteren weg op de machine tijdens het kijken naar de weergave om ervoor te zorgen dat hun tarieven van het hart blijven in de magische "vetverbrandingszone." Niet te hoog, niet te laag. Maar wat als er is een betere manier om te trainen? Een manier waarmee alle vet verlies resultaten met een minimale tijd eis? Deze manier van training heet hoge intensiteit intervaltraining of HIIT.

HIIT Training

Is HIIT Training beter dan joggen?

Oefening fysioloog voor de American Council on Exercise Pete McCall, definieert HIIT als, ".. .repeated bouts van korte duur, hoge intensiteit oefening intervallen vermengd met periodes van lagere intensiteit intervallen van actieve recuperatie." HIIT is gericht op het werken op zeer intense niveaus. Loopbanden, crosstrainers, hometrainers en trap klimmers zijn alle goede opties mits je bent in staat om te werken aan het juiste niveau. ACE gebruikt werk periodes die laatste 30 seconden tot twee minuten.

Waarom HIIT beter is dan Jogging

Is HIIT Training beter dan joggen?

Bij het vergelijken van joggen met HIIT, ligt het grootste verschil in de hoeveelheid vet verbrand. Na het joggen, is de hoeveelheid calorieën die het lichaam boven het niveau van de rust verbrandt te verwaarlozen. Een Ph.D. hoogleraar aan de Universiteit van New Mexico-Albuquerque, Len Kravitz, merkt dat HIIT zorgt ervoor dat het lichaam om calorieën te verbranden met een verhoogde snelheid na uitoefenen. Dit trainingseffect heet overmaat postexercise zuurstofverbruik. EPOC kunt u voortdurend om vet te verbranden in een sneller tempo want je lichaam zal werken harder--zelfs wanneer u klaar bent werken uit.

Richtsnoeren

Is HIIT Training beter dan joggen?

ACE richtsnoeren voor HIIT bellen voor een eerste warmup van vijf tot 10 minuten. Nadat de warmup is voltooid, werkt in het snelste tempo mogelijk voor één minuut. Na afloop van de minuut, herstellen voor de komende twee tot drie minuten en herhaalt u vervolgens. Begin met een laag aantal intervallen en vervolgens geleidelijk stijgen tot 10 tot 12 cycli van werk.
Op een baan, proberen gedurende een minuut of voor een opgegeven afstand, uitgevoerd en vervolgens wandelen of langzaam joggen gedurende twee minuten of voor ten minste het dubbele de tijd die het kostte je te lopen de afstand. Als je in de sportschool, probeer de hetzelfde tijdstip of afstand ratio's op een hometrainer of elliptisch.

Voorzorgsmaatregelen

Is HIIT Training beter dan joggen?

Omdat er een hoog niveau van intensiteit, is het belangrijk om een medische verklaring van een medische professional voordat u begint. Als u eventuele bestaande verwondingen, beginnen met zorg. Breng een sportdrank of water te blijven gehydrateerd en zeker om te trainen in goed verlichte gebieden. Als u op natuurgras worden uitgevoerd, controleren alle patches of gaten in de grond zodat je niet je enkel draai.


gerelateerde artikelen