Wat Is B12 voor gebruikt?

June 10

Wat Is B12 voor gebruikt?

Vitamine B-12, een van de meer publiciteit voedingsstoffen, gaat ook door dergelijke namen als cobalamine, bedumil, Cyanocobalamine, hydroxycobalamin en vitudurin. Meestal, in water oplosbare vitamines, zoals B-12, krijgen gewassen uit het lichaam met urine na het lichaam gebruikt alle is die het behoeften. Vitamine B-12 heeft echter de unieke mogelijkheid om te bouwen van winkels in de lever in plaats daarvan. Om deze reden kan vitamine B-12 uw gezondheid negatief beïnvloeden indien genomen in overmaat.

Functie

Als een lid van de familie van "B" vitaminen heeft B-12 een belangrijke rol in het metabolisme orkestreren. De metabole functies omvatten het absorberen van zuurstof, het verteren van voedsel, afvalverwijdering, balancing hormonen en andere talrijke operaties uit te voeren van het lichaam. Vitamine B-12 speelt bovendien een rol bij de vorming van rode bloedcellen in het beenmerg. Een tekort aan B-12 betekent minder RBC, wat leidt tot ernstige vermoeidheid en bleekheid. B-12 wellicht ook een rol in de regulering van de niveaus van homocysteïne, een sleutelrol spelen bij hart-en vaatziekten; echter zijn meer studies nodig om volledig te verklaren de vereniging van totale homocysteïne niveaus met vasculaire risico en de mogelijke toepassing van vitamine supplementen, merkt MayoClinic.com.

Therapeutische toepassingen

Vitamine B-12 therapie helpt mensen die hebben lage niveaus en ervaring van bloedarmoede, gevoelloosheid of tintelingen van de extremiteiten, algemene zwakte en verlies van evenwicht. Omdat B-12 winkels in de lever houdt, kan chronische alcoholgebruik deze winkels afbreken. In feite, wordt B-12 therapie meestal gebruikt in alcohol ontgifting te maken voor wat het lichaam ontbreekt. Het toedienen van injecties van B-12 aan patiënten met de ziekte van Alzheimer verlicht hun desoriëntatie en verwarring. Artsen raden vitamine B-12 bij patiënten die een bloeding, ouderen, strikte vegetariërs hebben opgelopen, en in situaties wanneer het lichaam van de vraag naar B-12 in zwangerschap, thyrotoxicosis, maligniteit, leverziekte en nierziekten stijgt.

Aanbevolen inname

«««MayoClinic.com moeten volwassenen 2.4 mcg per dag. Een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) is niet vastgesteld voor alle kinderen onder de leeftijd van 18. In plaats daarvan, adequate inname (AI) bedragen vastgesteld voor de zeer jonge baby's tot 6 maanden nodig 0.4 mcg AI; baby's nemen 7 tot en met 12 maanden 0.5 mcg AI; kinderen moeten 1 tot en met 3 jaar 0,9 mcg AI. De RDA opgericht voor kinderen 4 tot 8 jaar is 1.2 mcg en voor kinderen van 9 tot en met 18 jaar, 1.8 mcg RDA.

Voedselbronnen en Supplement veiligheid

Vitamine B-12 komt uit eieren, vlees, gevogelte, schelpdieren, melk en melkproducten. Als onderdeel van de meeste diëten levert deze voedingsmiddelen alle B-12 die we nodig hebben, tenzij er andere factoren optreden zoals bepaalde voorwaarden of ziekte. Deze vitamine, tekortschiet vaker dan anderen, in het dieet van vegetariërs; vooral veganisten. Veganisten niet alleen vlees, pluimvee en vis uit hun dieet weglaten, maar ook elimineren dierlijke producten zoals kaas, melk en eieren. Suppletie van vitamine B-12 helpt verhogen hun voorraden, alsmede de niveaus in anderen, die wellicht een deficiëntie of onvermogen om het absorberen van B-12. Injecties van B-12 helpen die met absorptie insufficiëntie. Voor de over het algemeen gezonde individuen, orale suppletie mag niet meer dan 500 mcg dagelijks tenzij anders voorgeschreven door een arts voor cardiovasculaire ziekte en homocysteïne verordening. Vitamine B-12, hoort terwijl niet beschouwd als giftig, bijwerkingen op een hoger niveau.


gerelateerde artikelen