Koolhydraten tellen in gebakken Mozzarella

June 5

De kleverige textuur van gebakken mozzarella maakt het een leuke en lekkere optie voor snacks en maaltijden. Meestal verschijnt dit voedsel in het kort, gepaneerd stokken, 3 tot en met 4 duim in lengte; warme of gekoelde marinara saus begeleidt vaak om toe te voegen van smaak. Inzicht in de hoeveelheid koolhydraten in dit gerecht van kaas en hun rol in uw gezondheid kunt helpen u bij het ontwikkelen van een gezonde maaltijd plan.

Koolhydraten

Een portie van één merk van gebakken mozzarella--zes stukken--introduceert 37 g koolhydraten in uw dieet. De meerderheid van de calorieën in deze levensmiddelen komen uit vet; koolhydraten zijn de tweede hoogste bron van calorieën. De hoeveelheid koolhydraten in een portie gebakken mozzarella account voor 11.4 aan 16,4 procent van de totale koolhydraatconsumptie u dient voor elke dag--225 tot 325 g koolhydraten--als u een 2000 calorieën dieet volgen, volgens MayoClinic.com. Ongeacht uw calorie-inname, moeten koolhydraten make-up 45 tot 65 procent van de calorieën die je per dag verbruikt.

Dieet rol

De koolhydraten in gebakken mozzarella een belangrijke rol spelen in uw dieet--ze omzetten in glucose die als uw lichaam de dominante bron van energie fungeert. Terwijl koolhydraten over het algemeen naar de functie van je hart bijdragen, kunnen gebakken mozzarella koolhydraten niet het gezondste keus zijn. Een studie gepubliceerd in juli 2009 de kwestie van de "Journal van de American College of Cardiology" geeft aan eenvoudige koolhydraten hoog op de glycemische index kunnen het verhogen van uw risico op hart-en vaatziekten.

Koolhydraten en glycemische Index

Een kleine hoeveelheid van de koolhydraten in gebakken mozzarella ontlenen de mozzarella-kaas; merendeel van de koolhydraten afkomstig uit het paneren die jassen van de kaas. Mozzarella kaas is een eenvoudige koolhydraten. Ondanks dit, kaas heeft een matig lage glycemische Indexscore--dit betekent het zal niet spike bloedsuikerspiegel, een belangrijk punt voor diabetici die werken moet om te houden van de niveaus gestaag en relatief laag. Het paneren op dit gerecht wordt algemeen beschouwd als een complexe koolhydraten. Normaal, complexe koolhydraten helpen bloedsuikerspiegel zelfs, maar paneren gemaakt van witte bloem is waarschijnlijk een hogere glycemische index hebben. Dit kan gebakken mozzarella maken die ongeschikt zijn voor sommige mensen met diabetes.

Koolhydraten-opslag

Als je een dieet hoog in koolhydraten eet, moet u mogelijk niet de koolhydraten in gebakken mozzarella onmiddellijk voor energie of andere functies. Koolhydraten, echter worden opgeslagen in je spieren en lever, beschikbaar voor gebruik op een later tijdstip. Merk echter op dat het eten van teveel koolhydraten uit gebakken mozzarella en andere levensmiddelen kan trigger gewichtstoename als gevolg van overconsumptie van calorieën.


gerelateerde artikelen