Het verschil tussen de typische en atypische ontwikkeling bij kinderen

November 19

Het verschil tussen de typische en atypische ontwikkeling bij kinderen

Kinderen hebben zo vele manieren in die ze nodig hebben om te ontwikkelen: talenkennis, cognitieve vaardigheden, sociale vaardigheden en fysieke vaardigheden. Aangezien elk kind in zijn eigen tempo, met zijn eigen sterke en zwakke punten ontwikkelt, kan het lastig zijn om te bepalen van het verschil tussen de typische en atypische ontwikkeling van kinderen. Hoe kan je vertellen wat typisch is en wat niet?

Preschool ontwikkeling

De American Academy of Pediatrics beschrijft atypische preschool ontwikkeling door een opsomming van de vaardigheden die alle peuters moeten hebben. Als uw kind op een of meer van de volgende vaardigheden ontbreekt, je moet praten met uw kinderarts: de vermogens om alles te gooien van een bal bovenhands, springen in plaats, een driewieler rijden, krabbel, aandacht besteden aan andere kinderen, het toilet gebruiken, kopiƫren van een cirkel, zinnen met meer dan drie woorden zeggen en deelnemen aan pretend play.

Ontwikkeling van de kleuterschool

De Centers for Disease Control bevat aanwijzingen dat een 5-jarige kind heeft atypische ontwikkeling. De CDC stelt uw kind kinderarts praten als hij niet een breed scala of emoties toont, kan concentreren op een activiteit voor meer dan vijf minuten, kan niet zeggen wat er echt en wat is denkbeeldig, verliest verworven vaardigheden, kan niet krijgen kleedde of wassen zijn handen zonder hulp of de extreme gedrag toont zoals bijten toen boos.

Elementaire ontwikkeling

Australiƫ's Youth Services Department lijsten kenmerken die op een ontwikkelingsproblemen voor kinderen van 6 tot 9 jaar oud duiden. Niet kunnen meekomen met de rest van de studenten is zeker een punt van zorg, maar ouders moeten ook uitkijken voor liegen, bedriegen of moeite scheiden van hen. Gepest of wordt van een bullebak zijn andere ervaringen die duiden op een ontwikkelingsproblemen.

Ontwikkeling van de puberteit

U kunt beginnen met het begin van de puberteit zo jong als 8 jaar oud in meisjes, met de leeftijd 10 gemiddelde. Voor sommige meisjes, kan het niet beginnen pas zo laat leeftijd 13. Bij jongens begint de puberteit meestal op de leeftijd van 11, hoewel voor sommige het zo vroeg leeftijd 9 terwijl beginnen kan of worden uitgesteld tot 14-jarige leeftijd. Als uw kind eerder begint of later dan deze leeftijden, moet u om te praten met uw kinderarts. Een andere indicatie van atypische ontwikkeling zou lichamelijke veranderingen die zich buiten de orde voordoen. Het eerste teken van de puberteit bij meisjes, is bijvoorbeeld borstontwikkeling. Het begin van de menstruatie voordat borstontwikkeling wellicht een reden tot bezorgdheid.


gerelateerde artikelen