Medicatie Remedies voor droge mond

November 17

De medische naam voor droge mond is xerostomia, of het ontbreken van speeksel. Xerostomie is meestal het gevolg van bepaalde auto-immuunziekten, chemotherapie en straling behandelingen voor kanker en verstoringen van de hormoonhuishouding of zenuw voorwaarden. Speeksel bevat enzymen die beschermen de tanden tegen cariës en initiëren van voedsel spijsvertering. Uiteindelijk moet de oorzaak van xerostomie worden behandeld, aangezien een gebrek aan speeksel tot tandbederf en ondervoeding leiden kan. Medicatie remedies voor droge mond zijn beschikbaar voor het verlichten van de voorwaarde.

Speeksel-vervangers

Twee voorschriftmedicijnen behoren uitsluitend te verhogen van de productie van speeksel, volgens Drugs.com. Pilocarpine, of Salagen, evenals cevimeline, of Evoxac, zijn speeksel stimulerende middelen die het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden. Meest gebruikte voor xerostomia veroorzaakt door behandelingen van kanker en de auto-immune aandoening het syndroom van Sjögren, deze medicijnen kunnen leiden tot overmatig zweten in combinatie met verhoogde speeksel. Drie keer per dag genomen, zal deze drugs behandelen het symptoom van de droge mond maar niet de onderliggende oorzaak.

Medicatie alternatieven

Vaakst, is xerostomie een syndroom dat veroorzaakt door een recept medicatie. Vermeld als een frequente bijwerking van meer dan 400 medicijnen, kan xerostomia worden genezen door te kiezen voor een alternatieve medicatie, volgens de mondelinge Stichting tegen kanker. Een arts kan voorschrijven een chemisch verschillende versie van de medicatie die gebruikmaakt van een patiënt die voor het hetzelfde eindresultaat zorgt.

Kunstmatig speeksel

In plaats van het stimuleren van natuurlijke speeksel productie, sommige individuen verkiezen om te verlichten van droge mond met kunstmatig speeksel formuleringen. Vele over-the-counter producten zijn verkrijgbaar als gels, sprays en vloeistoffen, met inbegrip van de merknamen Moi-roer, Optimoist en speeksel substitueren. De Universiteit van Illinois te Chicago raadt ook maken die thuis een speeksel-oplossing uit water en glycerine bestaat. Hoewel dit huis mengsel niet de enzymen van speeksel bevat, de glycerine is een gemeenschappelijk ingrediënt in OTC preparaten en biedt een mate van vocht en comfort in de mond.


gerelateerde artikelen