Kenmerken van een gezonde familie relatie

April 1

Kenmerken van een gezonde familie relatie

Hoewel elk gezin anders is, zijn er bepaalde kenmerken die gezonde gezinnen delen. De kwaliteit van de relatie is belangrijker dan familie-configuratie. Een gezonde familie relatie biedt leden de ondersteuning, de aanmoediging en de empathie die ze nodig hebben.

Goede communicatie

Kenmerken van een gezonde familie relatie

Gezonde gezinnen deelnemen aan positieve en zinvolle communicatie. Familieleden beluisteren en echt schelen wat de anderen zeggen. Communicatie is in gezonde gezinnen, op een diepe voldoende niveau dat alle leden zijn in staat hun gevoelens, doelen, prestaties en ervaringen te delen. Als feedback en opbouwende kritiek worden gegeven, zijn liefde en genegenheid duidelijk door het gebruik van positieve woorden gemaakt.

Inzet voor de familie

Kenmerken van een gezonde familie relatie

In gezonde families, leden houden van de familie als een topprioriteit en overwegen de gevolgen voor de familieleden voordat belangrijke beslissingen, volgens het artikel 'Bovenliggende Support' van de Universiteit van Alabama's ouderschap hulp lijn (PAL). Gezinsleden zijn betrouwbaar en altijd daar voor elkaar in tijden van crisis. Dus voel leden me niet zij zijn op hun eigen of niet om het even wie dat ze kunnen rekenen op.

Kwaliteitstijd samen doorbrengen

Kenmerken van een gezonde familie relatie

Een kenmerk van gezonde families is dat ze tijd samen leuke activiteiten te doen. "Gezonde gezinnen hebben de neiging om te kiezen van activiteiten die de familie belangrijk te bevorderen en de familie groeien dichter," verklaart Richard L. Sale, Ph.D., in het artikel "Kenmerken van gezonde Families," gepubliceerd door het Center voor bovenliggende onderwijs van de Universiteit van Noord-Texas. Vaak worden deze activiteiten familie tradities, zoals het delen van maaltijden samen, hebben familie uitjes elk weekend of samen sporten.

Respect voor elkaar

Kenmerken van een gezonde familie relatie

Respect is een belangrijk kenmerk van gezonde families. Familieleden accepteren dat ze elk hun eigen persoonlijkheid, kwaliteiten en interesses hebben. Iedereen speelt een belangrijke rol in de familie. Wanneer er conflict tussen gezinsleden, het probleem is opgelost in een positieve en gezonde manier. Familieleden ook erkennen elkaars prestaties en Toon waardering voor andere leden.


gerelateerde artikelen