De profs & tegens van sojamelk voor kinderen

March 26

Hier vindt u sojamelk voering van de schappen van de meeste kruidenierszaken. Met een breed scala aan kind-vriendelijk smaken, zoals vanille en chocolade, kunnen deze romige zuivel melk vervangende aantrekkelijk voor kinderen van alle leeftijden. Sommige zuigelingenvoeding zijn zelfs gemaakt van soja. Zoals met elk voedingsmiddel, heeft sojamelk verschillende potentiële voor- en nadelen voor de kinderen die het drinken.

Voors en tegens: allergieën

Miljoenen kinderen in de Verenigde Staten lijden zekere mate van allergieën aan koemelk, gerelateerde waarschuwt de Alabama coöperatie vergrotingssysteem. Het agentschap zegt dat sojamelk een ideale vervanging zijn kan, zoals het niet bevatten het lactose eiwit dat kinderen dergelijke problemen kan veroorzaken. Aan de andere kant zijn sommige kinderen allergisch van sojaproducten. Omdat de allergieën van het voedsel sterk kunnen verschillen in termen van strengheid, Raadpleeg uw arts als u vragen over uw kind allergische reacties hebt.

Voors en tegens: hormonen

Onderzoek is geen uitsluitsel geven over het effect dat sojamelk en andere sojaproducten op een ontwikkelende kind hormoonspiegels hebben kunnen, meldt Harvard Medical School. Sojamelk bevat oestrogeen receptoren die kunnen de effecten van oestrogeen nabootsen, en kanker gevaren in verband met kanker van de borst- en prostaatkanker kunnen beïnvloeden. Harvard merkt op dat er nog voldoende bewijs om te voorkomen dat sojamelk en dat koemelk bevat ook hormonen die potentieel schadelijk kunnen zijn.

Pros: stoelgang

Kinderen leeftijden 3 jaar of jonger kan profiteren van gevoed soja melk formules over koe-melk gebaseerde formules. De National Institutes of Health MedlinePlus meldt dat soja formules helpen deze kinderen ervaring minder gevallen van diarree en minder frequente stoelgang, mogelijk vanwege de sojamelk vezelgehalte.

Pros: Calcium suppletie

Washington Universiteit adviseert met behulp van verrijkte sojamelk als een manier om ervoor te zorgen dat uw kind krijgt voldoende calcium. Voldoende calciuminname via de voeding onder peuters en kinderen helpt zorgen voor goede groei, ontwikkeling en sterke botten, volgens de Universiteit. Bovendien zegt de Universiteit verrijkte sojamelk bevat ook vitamine D, een vitamine die calcium absorptie verbetert.

Cons: De problemen van de schildklier

In zeer zeldzame gevallen, waarschuwt sojamelk gegeven aan zuigelingen kan veroorzaken schommelingen in de schildklier niveaus, die leiden struma tot kunnen, de National Institutes of Health MedlinePlus. Struma is de medische term waarbij een uitgebreide nek gerelateerd aan schildklierproblemen. De instituten-melden dat het probleem niet langer wanneer sojamelk is ingehouden.


gerelateerde artikelen