Abnormale hoeveelheid witte bloedcellen

January 8

Abnormale hoeveelheid witte bloedcellen

Als het lichaam van de cellulaire soldaten, witte bloedcellen te bestrijden op de frontlinies tegen invasies door bacteriële en virale bedreigingen. Een aantal verschillende soorten witte bloedcellen of WBCs, bestaan, elk met unieke sterktes en eigenschappen van de ziekte te bestrijden. Neutrofiele granulocyten, bijvoorbeeld, zal slikken van buitenlandse microben en verteren ze. Lymfocyten, een ander type witte bloedcel, produceren antilichamen die een remmende werking van de activiteit van invasieve micro-organismen.

Typen

WBC graven kunnen worden hetzij verhoogd of verlaagd als gevolg van ziekte. Een toename van de WBC heet leukocytose, terwijl een daling leukopenie heet, volgens RNCeus. Elk van deze voorwaarden zorgt ervoor dat een eigen set van symptomen en complicaties.

Leukocytose kan worden veroorzaakt door infecties, reacties op steroïde drugs of leukemie. Leukocytose komt in vijf soorten, elk genoemd naar de bijzondere soort witte bloedcel dat is toegenomen.

Leukopenie is vaak geassocieerd met aandoeningen van het beenmerg of overweldigende bacteriële infecties die uitlaat van de witte bloedcel leveren. Een verscheidenheid van verschillende types van drugs kan ook leiden tot leukopenie.

Betekenis

Schommelingen van de graven van de bloedcel post aanzienlijke risico's voor de menselijke gezondheid. Ernstig uitgeputte witte bloedcel graven kunnen duiden op een situatie waarin de patiënt dreigt aanbestedende een ernstige infectie die zijn immuun systeem is slecht uitgerust om te vechten. Agranulocytose, een toestand waarin witte bloedcellen laag is, wordt beschouwd als een ernstige complicatie van Antithyreogene medicamenteuze therapie, volgens de website van de American Family Physician.

Verhoogde witte bloedcel graven kunnen een ernstige reden tot bezorgdheid, zoals die uit leukemie, een potentieel dodelijke ziekte voortvloeien kunnen.

Effecten

De effecten van een abnormaal aantal witte bloedcellen variëren naargelang het type bloedcellen die betrokken zijn, en of hun niveaus hebben verhoogd of verlaagd. Er bestaan verschillende soorten leukemie, en de verscheidenheid van de symptomen die zij kunnen veroorzaken omvatten koorts, vermoeidheid, gezwollen lymfeklieren, onverklaarbaar gewichtsverlies en gemakkelijk blauwe plekken, volgens MayoClinic.com.

Een afname van de witte bloedcellen, als ervaren in gevallen van agranulocytose, kan manifesteren met symptomen vergelijkbaar met leukocytose, zoals koorts en zwakte, samen met andere symptomen zoals mond zweren en bloeden tandvlees.

Overwegingen

White blood cell graven kunnen worden veroorzaakt door genetisch erfelijke aandoeningen. Aangeboren agranulocytose is doorgegeven aan de kinderen door middel van erfelijke afwijkingen in het DNA. Mayoclinic.com merkt op dat het Down syndroom, een erfelijke aandoening, is gekoppeld aan meer aanleg voor leukemie.

Behandelingen

Behandeling van witte bloedcel telling afwijkingen omvat een aantal verschillende technieken. Chemotherapie wordt gebruikt als een primaire vorm van leukemie behandeling. Radiotherapie kan ook nuttig zijn bij het vernietigen van leukemie cellen en stoppen van de groei van de ziekte worden. Behandeling van ziekten van oorsprong uit het beenmerg profiteert van palliatieve zorg aan te pakken van de symptomen, en stamceltransplantatie inspelen op de oorzaak, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek.


gerelateerde artikelen