Gezicht Moisturizer voor de vette huid

February 21

Mensen met een vette huid denken vaak ze hoeft niet moisturizers, of dat moisturizers hun teint greasier. Nog vereist zelfs vette huid verzachten en bescherming, vooral als u drogen astringents of acne medicijnen. De vochtinbrengende crèmen beschermen tegen externe elementen, die kunnen verstoppen de poriën en acne veroorzaken. Praat met uw dermatoloog op maat van uw huidverzorging routine op uw specifieke kwesties, waaronder ook acne of fijne lijntjes.

Overdag

Licht, water gebaseerde formules, in plaats van zware crèmes, werken best voor olieachtige teint overdag. Kijk voor de zinnen op de moisturizer van etiket die aangeven dat het product werkt goed op een vette of acne-gevoelige huid. "Voor de vette huid" is een duidelijke indicator, natuurlijk, maar andere belangrijke termen om te zoeken naar "op basis van water," "zal niet verstoppen poriën" of "noncomedogenic." De American Academy of Dermatology of AAD, adviseert dat mensen met acne-gevoelige huid moeten voorkomen dat producten met kaneel, kokosolie of cacaoboter.

Multifunctionele producten

Sommige lichtgewicht, niet-verstopping moisturizers bieden ook zonnebrand bescherming of kleurende eigenschappen-- of beide. Een multifunctionele product gebruiken om te voorkomen dat uw poriën worden verstopt door meerdere make-up of zonnebrand producten. Koop een aparte olie-vrij zonnebrandcrème voor latere toepassingen, omdat uw ochtend routine zal niet all-day bescherming tegen de zon, de AAD notities verstrekken.

While You Were Sleeping

Oudere vrouwen met vette huid kunnen retinol serums de beste nachtelijke product voor hun huid vinden. Deze producten behandelt fijne lijntjes terwijl ook balancing olieproductie. Vraag uw dermatoloog of een voorschrift formule mogelijk beste voor uw combinatie van huid problemen.

Schoonheid Routine

De AAD beveelt aan mensen met een vette huid wassen hun gezicht eerst en wacht ten minste vijf minuten voordat u andere producten toepast. Volgen met een acne medicatie of samentrekkend voor de vette huid. Toepassing moisturizer, dan niet-verstopping make-up. Zet op moisturizer met zonnebrandcrème voordat ze buiten bij koud weer, vooral als u zal uitoefenen of anders tegenover de elementen gedurende langere tijd. Per exfoliërende producten zijn prima, maar niet tijdens acne breakouts.

Zelfgemaakte formules

Natuurlijke schoonheid van de auteur Dina Falconi recept voor een vette huid moisturizer omvat een combinatie van niet-verstopping plantaardige oliën en therapeutische kruiden en etherische oliën. Zij stelt infusie van St. Johnswort en calendula kruiden in olijfolie voor enkele weken. Stam van de plantaardige en 2 ounces deze kruidenolie van olijfolie te combineren met 3 ounces elk koolzaadolie en kokosolie. Zachtjes verhit het mengsel tot de solid stukken smelten, dan laat het afkoelen. Verwarm zachtjes 9 ounces water. Wanneer beide mengsels bij kamertemperatuur, combineer ze en voeg 35 druppels van ylang ylang en lavendel etherische oliën, samen met 10 druppels van Citronella etherische olie. Giet het mengsel in Wijdmondse containers. Als uw huid ook gevoelig voor acne is, elimineren de kokosolie en de andere oliën te verhogen.


gerelateerde artikelen