Ziekten die nabootsen van jicht

March 11

Ziekten die nabootsen van jicht

Jicht is een aandoening waarbij urinezuur kristallen zich in de gewrichten ophopen. De scherpe randen van deze kristallen irriteren de weke delen van de gewrichten en ontstekingen en pijn veroorzaken. Urinezuur kristallen worden de afvalproducten gevormd wanneer purines, die deel van de nucleïnezuren die deel van de genen uitmaken uitmaken, breken. Een aantal andere voorwaarden kan leiden tot symptomen lijken op die van jicht.

Hydroxyapatiet Pseudopodagra

Jicht treft meestal één gezamenlijke aanvankelijk meestal het gewricht van de grote teen. Hydroxyapatiet pseudopodagra is een aandoening die zich via een vergelijkbaar patroon van pijn manifesteert en zwelling in het eerste metatarsofalangeale gezamenlijke, die het gewricht waar de grote teen samenkomt met de beenderen van de voet. De symptomen lijken op jicht nauw, maar het verschil is dat ze meestal van toepassing op jonge vrouwen, terwijl jicht steeds vaker geassocieerd met vrouwen van postmenopauzale leeftijd wordt.

Hydroxyapatiet pseudopodagra verschilt van jicht, in die zin dat de kristallen die in de grote teen vormen bestaan uit calcium hydroxyapatiet, niet de deposito's van urinezuur, zoals het geval in jicht.

Pseudo-jicht

Pseudo-jicht is een andere ziekte die voortvloeit uit kristallijne deposito's die in het gewricht verzamelen. In deze voorwaarde, calcium pyrofosfaat kristallen zijn betrokken, vorming van deposito's genaamd chondrocalcinosis. Pseudo-jicht treft een aantal dezelfde gewrichten die meestal betrokken zijn bij jicht, zoals de enkels, tenen en knieën, maar kunnen ook invloed hebben op gebieden die normaal gesproken niet aangeraakt door jicht, zoals de schouders en de heupen.

De pijn van pseudo-jicht is niet zo ernstig als die van jicht, maar ook tot jicht, kan levenslang symptomen veroorzaken en resulteren in gewrichtsschade.

Artrose

Artrose treedt op als gevolg van slijtage van de gewrichten na verloop van tijd, of als gevolg van schade aan het gewricht veroorzaakt door trauma. Deze aandoening wordt vaak verward met jicht, en eigenlijk kan samenvallen met jicht, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De kristallijne urinezuur deposito's die worden ingediend in de capsule van een gewricht kunnen openluchtrecreatieactiviteiten van gezamenlijke beweging of schade kraakbeen of bot weefsel, wat leidt tot de vorming van bot sporen of achteruitgang van het gezamenlijke oppervlak.

Charcot voet

Diabetici ervaring vaak schade aan de zenuwen van de voet als gevolg van hun ziekte. Charcot voet, ook bekend als neuropathische artropathie, is een aandoening die het gevolg is van dergelijke schade aan de zenuwen. Charcot voet manifesteert met symptomen zoals zwelling en ontsteking van de voet. De Universiteit van Maryland die Medical Center waarschuwt dat deze aandoening leiden kan tot vervorming van de voet.


gerelateerde artikelen