Welke invloed hebben Drugs op de hersenen?

October 5

Welke invloed hebben Drugs op de hersenen?

Neuronen en Neurotransmitters

De hersenen is opgebouwd uit een reeks van zenuwcellen, neuronen genoemd. Neuronen zijn verantwoordelijk voor het beheersen van de cognitie, spierbeweging, sensorische informatie en emoties. Neuronen zijn in staat om te communiceren met elkaar met behulp van kleine kruispunten synapsen genaamd. Soms zal duizenden neuronen verbinden in een synaps. Wanneer een neuron wordt geactiveerd, vrijkomen het speciale chemische stoffen in de synaps neurotransmitters genoemd. Deze neurotransmitters reis door de synaps en binden aan speciale eiwitten op de andere neuronen genoemd receptoren. Wanneer een neurotransmitter aan de receptor bindt, kan het activeren of blokkeren van de andere neuronen van het verzenden van hun eigen signalen. Het effect van de neurotransmitter is afhankelijk van haar identiteit en het type van receptor waarnaar het bindt; de dezelfde neurotransmitter kan verschillende gevolgen hebben voor verschillende neuronen afhankelijk van de huidige receptoren.

Onmiddellijke Drug effecten

Geneesmiddelen die invloed hebben op de hersenen werken door het veranderen van de hersenen chemie. DrugAbuse.gov legt uit dat kunnen verschillende drugs neuron signalering op verschillende manieren beïnvloeden. Sommige drugs zijn qua structuur vergelijkbaar neurotransmitters en kunnen binden aan receptoren van de neurotransmitter op neuronen. Marihuana en heroïne, bijvoorbeeld, kunnen invloed hebben op de hersenen op deze manier. Andere drugs, zoals cocaïne en amfetamine, stimuleren neuronen om abnormaal hoge hoeveelheden van bepaalde neurotransmitters vrij te geven. Geneesmiddelen die misbruikt kunnen worden ook activeren de hersenen plezier systeem door het vrijgeven van dopamine, dat een neurotransmitter die wordt vrijgegeven is wanneer het lichaam aangename sensaties ervaart.

Tolerantie en afhankelijkheid

Na verloop van tijd zal de neuronen in de hersenen aanpassen aan deze nieuwe niveaus van neurotransmitters. Volgens de genetische wetenschap Learning Center, zal het lichaam verminderen het aantal receptoren voor de neurotransmitters. Dit vermindert de signalering veroorzaakt door deze neurotransmitters. Als dit gebeurt, heet het tolerantie omdat meer van de drug is nodig om te genereren van de gevolgen ervan. Omdat de hersenen heeft aangepast zijn interne chemie ter compensatie van de gevolgen van drugs, het stoppen van de drug zal leiden tot de hersenen chemie raken, maar dit keer in een ongemakkelijke manier. Dit heet afhankelijkheid en het leidt tot symptomen van drug terugtrekking.


gerelateerde artikelen