Oefeningen om de Rib bult veroorzaakt door scoliose

August 8

Oefeningen om de Rib bult veroorzaakt door scoliose

Scoliose is een spinale misvorming, waarbij een zijdelingse kromming in de wervelkolom. Spier onevenwichtigheden vormen als strakke spieren aan de ene kant van de wervelkolom ontwikkelen en verzwakt en verlengde spieren ontwikkelen anderzijds. Strakke spieren trekken de wervelkolom in de tegenovergestelde richting van de kant van het verzwakte en verlengde veroorzaakt een uitholling aan de krappe kant. De verzwakte en verlengde kant is niet in staat om de Trek tegen te gaan en een convexiteit treedt op aan die kant. Scoliose verbiedt juiste posturale uitlijning leidt tot vele posturale afwijkingen. Een rib-bult is één van de vele posturale afwijkingen die met scoliose optreden kunnen.

Dezelfde kant oefeningen

Om te corrigeren de bult, versterken van spieren aan dezelfde kant van de rib bult rechttrekken, stabiliseren en uitlijnen van de wervelkolom. Uitvoeren van staande flexie van de schouder met beide armen, verankerd met behulp van een elastische band onder heuphoogte. Lift tegen de weerstand van de band de achterste schouder en spinale extensoren te versterken. Versterken van uw thoracale wervelkolom extensoren door op te staan tegen een muur en probeer te strek uw wervelkolom aan de kant met de rib bult zo veel mogelijk. De muur geeft feedback over hoe rechte je bent en biedt ondersteuning voor het geval dat u uw evenwicht verliezen. Doen een tot drie sets van acht tot 12 herhalingen om de andere dag.

Tegenover zijde oefeningen

Oefeningen om de Rib bult veroorzaakt door scoliose

Asymmetrische oefeningen ook corrigeren van je houding en verdere posturale afwijkingen kunnen worden voorkomen. Doe één arm staande Scapulier rijen ter versterking van uw rug in de tegenovergestelde richting van de bult. Verankeren van een elastische band aan een muur of Deurknopje bijlage en houden de band met de hand tegenover de bult van de rib. Knijp je schouderbladen samen, achteruit draaien richting de bult terwijl het strekken van je rug. U kunt ook buig naar voren en een stom bel gebruiken voor het uitvoeren van de dezelfde oefening. Kofferbak uitbreiding met achterwaartse rotatie helpt te verminderen een rib bult. Gezicht liggen met je armen aan uw zijde, tillen en draaien van uw wervelkolom neerwaarts in de richting van de rib bult aan het versterken van de spieren dat rechtzetten en draaien van uw wervelkolom. Uitvoeren van permanente schouder flexie eenzijdig met een elastische band verankerd hieronder heuphoogte. Lift tegen de weerstand van de band de achterste schouder en spinale extensoren te versterken. Doen een tot drie sets van acht tot 12 herhalingen van alle versterkende oefeningen op alternatieve dagen.

Rekoefeningen

Asymmetrische rekoefeningen als u wilt uitrekken van de strakke of concave kant van je wervelkolom uit te voeren. Stretching helpt houding te corrigeren of te voorkomen dat de verslechtering van de posturale afwijkingen. Strek je borst in een deuropening of hoek op dezelfde kant van de bult te openen uw borst, borst flexibiliteit vergroten en uitbreiden van je wervelkolom te staan rechtere. Doen een stuk van de zeemeermin Pilates met een achterwaartse rotatie bias te verzetten tegen de voorwaartse rotatie en flexie van de rib bult. Zitten met je benen criss-crossed of in een Z-formatie, met de hand tegenover de bult rusten op de vloer. Til de hand aan de zijkant van de bult boven je hoofd, palm kant naar boven, waardoor een lange boog. Langzaam achterwaarts draaien. Houd 20 tot 30 seconden voor drie tot vijf keer. Doe dit stuk drie tot vijf keer per dag te krijgen betere flexibiliteit.

Praktijk perfecte houding

Oefeningen om de Rib bult veroorzaakt door scoliose

Uitlijnen en onderhouden van de juiste houding is een oefening op zich. Uw spieren werken continu hard om te houden van uw positie, en als gevolg daarvan ontwikkelen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Zitten en staan rechte ter voorkoming van de verslechtering van de bult van een rib. Houd je oren over uw schouders en kin naar je borst. Houd uw schouders boven je heupen, bekken niveau, knieën en voeten tegenover doorsturen heup breedte van elkaar met de knieën over je enkels. Het beoefenen van perfecte houding kan lijken zinloos en al te simplistisch, maar het kan helpen de ongemakken van een spinale misvorming draaglijk te houden. U kunt veilig en comfortabel doen de activiteiten die u genieten van uw wervelkolom wordt een rechte.


gerelateerde artikelen