Synthroid & Kelp-supplementen

March 15

Synthroid & Kelp-supplementen

Het is belangrijk om te weten of of niet bepaalde voedingssupplementen met uw medicijnen communiceren zal. Synthroid is een medicijn van de schildklier gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie, ook bekend als underactive schildklier. Kelp-supplementen worden vaak gebruikt ter ondersteuning van gezonde schildklier functie. Kelp-supplementen kunnen verhogen uw schildklierhormonen, die kan invloed hebben op de dosis van Synthroid nodig. Raadpleeg uw arts voordat u kelp-supplementen te nemen als u momenteel Synthroid.

Betekenis

Je schildklier weegt ongeveer een ounce en is gelegen aan de voorkant van je keel. Deze klier vlinder-vormige bepaalt uw stofwisseling. Uw schildklier maakt gebruik van het mineraal jodium samen met het aminozuur tyrosine te produceren twee primaire schildklierhormonen bekend als trijodothyronine en thyroxine. Uw schildklier produceert meestal 80 procent thyroxine en 20 procent trijodothyronine, maar trijodothyronine vier keer zo potent als thyroxine is. Bovendien, kunt thyroxine gemakkelijk omzetten trijodothyronine wanneer nodig.

Synthroid

Hypothyreoïdie kan leiden tot gewichtstoename, vermoeidheid, haarverlies en struma, die een uitbreiding van de schildklier. Synthroid is een synthetische vorm van thyroxine voorgeschreven ter vervanging van de thyroxine dat uw schildklier is niet in staat om te produceren. Synthroid wordt meestal gebruikt als een levenslang schildklierhormoon vervangende behandeling. Een auto-immune aandoening die bekend staat als de Hashimoto thyroiditis, is de meest voorkomende oorzaak van hypothyreoïdie. In Hashimoto van produceert uw immuunsysteem antilichamen die vallen uw schildklier, die verhindert dat uw schildklier optimaal functioneren.

Kelp

Jodium is een noodzakelijke minerale gevonden in de oceaan zeeleven, met name zeewier. Allermeest naar de jodium in je lichaam is gevonden in uw schildklier. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium zijn vissen die eten van de zeeleven, zoals kabeljauw, schelvis, baars en zeebaars. Kelp is een soort zeewier heel gebruikelijk in Aziatische diëten. Vanwege het rijke jodiumgehalte, wordt kelp verkocht als een voedingssupplement verkocht voor de gezondheid van de schildklier.

Veiligheid

Jodiumtekort is een veelvoorkomend probleem in de hele wereld, volgens MedlinePlus. Jodiumtekort is echter niet een veelvoorkomende oorzaak van underactive schildklier. U moet voorzichtig het combineren van kelp supplementen met Synthroid. Terwijl op Synthroid, neemt uw arts maandelijkse metingen van uw schildklierhormonen om ervoor te zorgen dat u niet te veel of te weinig hoeft. Nemen van kelp-supplementen kan verhogen uw schildklierhormonen, wat betekent dat uw Synthroid dosering moet verlagen. Meeste zorgverleners de voorkeur aan stok met een optimale dosering voor de beste resultaten en aangezien kelp-supplementen met dit interfereren kunnen, kan het best om ze te vermijden.


gerelateerde artikelen