Laterale enkel fractuur symptomen

April 24

Er zijn verschillende gemeenschappelijke symptomen die gepaard gaan met laterale enkel fracturen, met inbegrip van ernstige pijn, een onvermogen om te dragen gewicht en zwelling en blauwe plekken. Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen of AAOS, kan een gebroken enkel variëren in ernst van een eenvoudige pauze voor meerdere fracturen. Een fractuur van de laterale malleolus; is een breuk van het kuitbeen — de kleinste van de twee shin beenderen — op het externe aspect van de enkel. De AAOS stelt dat de breuk locatie de behandeling regisseert.

Ernstige pijn

Volgens de American College of voet en enkel de chirurgen of ACFAS, laterale enkel of malleolus; fracturen zijn gewoonlijk ernstige pijn op de plaats van de fractuur, en in sommige gevallen de fractuur-gerelateerde pijn kan uitstralen vanuit de voet aan de knie. Een persoon die een fractuur van de laterale enkel voedt beleeft een plotseling begin van scherpe, intense pijn op het externe aspect van zijn enkel of het onderbeen vaak direct na de schade. In sommige gevallen, kan laterale enkel fractuur-gerelateerde pijn regelen snel, waardoor patiënten met een kloppende pijn of pijn bij de schade-site die wordt gevoeld meeste acuut 's nachts of in de vroege ochtend. Als het slachtoffer van de verstuiking van de enkel of een gezondheidszorg beoefenaar palpates of onderzoekt het getroffen gebied, kan hij meestal illegale pijn wanneer toepassing druksterkte forceert op de site van de breuk. Laterale enkel fractuur-gerelateerde pijn kan verergeren bij bepaalde bewegingen van de voet en enkel.

Onvermogen om te dragen gewicht

Een onvermogen om te dragen gewicht is een gemeenschappelijk symptoom laterale enkel fracturen is gekoppeld. Volgens «««Orthopaedia.com, worden enkel fracturen, met inbegrip van de laterale malleolus; fracturen, meestal veroorzaakt door lage energie torsional krachten en resultaat in het onvermogen om te dragen gewicht of ambulate zonder hulp. In feite, het onvermogen om te dragen gewicht na een enkelblessure is een van de drie indicaties waarmee het voorspellen van een fractuur, samen met een leeftijd die groter zijn dan 55 jaar en tederheid aan het uiteinde van de malleolus; — de bult op het externe aspect van de enkel. Als alle drie factoren aanwezig zijn, radiografische beeldvorming of x-stralen worden aangegeven aan het scherm voor breuk. De centrale gezondheid website verklaart dat, met een enkel fractuur, gewoonlijk zal een persoon niet in staat om te bewegen zijn enkel via een volledige scala van beweging, en dat, hoewel sommige mensen mogelijk te dragen gewicht op een gewonde enkel, een fractuur kan nog steeds aanwezig zijn.

Zwelling en blauwe plekken

Zwelling en blauwe plekken zijn veelvoorkomende symptomen geassocieerd met laterale enkel fracturen. Volgens de website van sport blessure kliniek, fracturen van de laterale enkel of malleolus; komen vaker voor dan fracturen van de mediale enkel of malleolus; en zij leiden tot aanzienlijke zwelling en blauwe plekken rond het betrokken gebied. Cedars-Sinai Medical Center — een non-profit academisch medisch centrum in Los Angeles, Cal. — stelt dat een gebroken enkel of een significante verstuiking leiden onmiddellijke zwelling tot zullen en verminderd enkel bereik van de beweging, maar dat de meeste verstuikingen in één tot twee weken, genezen zal overwegende dat een enkel fractuur pijn doen zal totdat het wordt behandeld. Tijdens een enkel fractuur, worden bloedvaten beschadigd, waardoor bloed stromen naar de gewonde gebied. Dit kan leiden tot een blauwe plek of verkleuring op de site van de schade, die pas na het weefsel zichzelf herstelt afneemt van de huid.


gerelateerde artikelen