Gevolgen van de ziekte van Alzheimer op lange-termijn geheugen

April 30

Gevolgen van de ziekte van Alzheimer op lange-termijn geheugen

Voor het eerst gepresenteerd in 1906 door Dr. Alois Alzheimer, ziekte van Alzheimer is van invloed op de cognitieve functies van de patiënt, zoals lange-termijn geheugen. Lange-termijn geheugen bestaat uit permanente herinneringen die de patiënt in de toekomst zonder de oorspronkelijke gegevens voor haar ophalen kunt. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende type van dementie, die 5,3 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft, according to the Alzheimer's Association. De gevolgen van de ziekte van Alzheimer op lange-termijn geheugen start in het milde stadium van de stoornis.

Persoonlijke geschiedenis vergeten

In de vroegste stadia van de ziekte van Alzheimer, de patiënt begint tekenen van korte termijn geheugenverlies. Bijvoorbeeld, tijdens mild cognitief stoornis, de voorloper van de ziekte van Alzheimer, vergeet de patiënt recente gesprekken, volgens de National Institutes of Health (NIH). Naarmate de ziekte vordert, kan de patiënt beginnen te vergeten gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens zijn leven, zoals waar hij naar high school ging.

Niet het behoud van nieuwe informatie

Wanneer een persoon is het leren van nieuwe informatie, is het tijdelijk gehouden in korte-termijn geheugen. Om te worden permanente, moeten de herinneringen worden geconsolideerd door de hippocampus, die in de temporale kwab van de hersenen bevindt zich. Als die hersencellen zijn beschadigd, maken geen nieuwe lange termijn herinneringen in de patiënt. Bijvoorbeeld, merkt de Alzheimer's Association op dat wanneer de patiënt een passage leest, ze weinig informatie behoudt en vragen over wat ze gelezen wanneer gevraagd over het later niet beantwoorden.

Niet herkennen van familie

Door het late stadium van de ziekte van Alzheimer heeft de patiënt weinig geheugen mogelijkheden af. Het meest verwoestende effect op de lange-termijn geheugen is de patiënt niet langer onthouden zijn familieleden. De Alzheimer's Association stelt vast dat in medio stadium van Alzheimer, de patiënt kan vergeten de naam van zijn echtgenoot, maar dat geheugen verval is tijdelijk en hij herinnert zich de naam later. Maar bij ernstige Alzheimer, oftewel het eind stadium van de ziekte, hij zijn familie, zelfs mensen die elke dag om hem heen niet herkennen.


gerelateerde artikelen