Hoe oud moet een kind aan het eten van eieren?

October 29

Hoe oud moet een kind aan het eten van eieren?

Eieren zijn een voedzaam en veelzijdig eten, maar ouders vragen zich vaak af als ze af houden moeten over de invoering van eieren voor een kind tot een bepaalde leeftijd. Gelukkig voor ei-liefdevolle gezinnen, kunnen kinderen zonder een familiegeschiedenis van allergieën van het ei beginnen te genieten van dit gezond eten zodra ze beginnen met het eten van vaste stoffen.

Ei allergieën

Een potentieel probleem met het introduceren van eieren aan een jong kind is de mogelijkheid van een allergische reactie. Het allergeen hoofdonderdeel van eieren is albumine, een eiwit gevonden in het wit van het ei. Sommige allergische kinderen kunnen eten eidooiers maar niet het eiwit, terwijl anderen op het hele ei reageren. Kinderen meestal ontgroeien allergieën van het ei door de leeftijd van 5, dus als uw kind een reactie eerder in het leven toont, zou u kunnen opnieuw eieren veilig na zijn 5e verjaardag.

Aanbevelingen

In het verleden medische autoriteiten geadviseerd ouders om af te houden op het bedienen van potentieel allergene voedingsmiddelen, met inbegrip van eieren, pas na de leeftijd van 2 of 3. Echter in 2008 herzien de American Academy of Pediatrics haar richtsnoeren op allergene voedingsmiddelen, waaruit blijkt dat er geen noodzaak om te beperken van potentieel allergene voedingsmiddelen, zodat u eieren dienen kunt zodra u beginnen met het aanbieden van vast voedsel. In vele delen van de wereld behoren eidooiers tot de eerste voedingsmiddelen ingevoerd om kinderen op ongeveer 6 maanden oud. Als u een familiale voorgeschiedenis van allergieën van het ei hebt, praat met uw kind arts over wanneer eieren bieden aan uw kind.

Voeding

Eieren kunnen een gezonde toevoeging aan uw kind dagelijks menu. Eieren zijn een grote bron van eiwit en bieden ook tal van ijzer, waardoor ze een uitstekende keuze voor baby's tussen de leeftijden van 6 tot en met 12 maanden die vaak risicogroepen voor een ijzertekort zijn. Eieren zijn ook een goede bron van riboflavine en selenium.

Veiligheid

Het maakt niet uit wanneer u ervoor kiest om uw kind kennismaken met de eieren, door ervoor te zorgen dat geen eieren die je dienen grondig worden gekookt. Ongekookt of gedeeltelijk gekookte eieren kunnen salmonella, een gevaarlijke bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Terwijl slechts één in ongeveer 20.000 eieren dragen het pathogene agens, zijn eieren die er niet te onderscheiden van niet-geïnfecteerde eieren. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor voedselvergiftiging. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, zijn kinderen jonger dan 5 gediagnosticeerd met salmonella-infecties vaker dan alle andere leeftijdsgroepen.


gerelateerde artikelen