Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

April 22

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Als u naar manieren om oog gezondheid te verbeteren zoekt, de Amerikaanse Academie van Oogartsen (AAO) raadt het eten van voedingsmiddelen rijk aan beta-caroteen, vitamine C en E, Zeaxanthine, Luteïne, Omega-3 vetzuren, selenium en zink. Onderzoek heeft aangetoond dat deze voedingsstoffen de ogen tegen schade door vrije radicalen en oxidatieve stress beschermen kunnen. Kruiden zoals gingko en bosbessen werden gebruikt voor de behandeling van verschillende problemen met de ogen. Volgens de National Institute of Health nationale bibliotheek van geneeskunde (NLM), is er echter niet voldoende wetenschappelijk onderzoek hun effectiviteit bewijzen.

Kruiden

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Blauwe bosbes is een nauwe verwant van de bosbes. Volgens een monografie voorbereid door Natural Standard Research Collaboration NLM, is haar extract traditioneel gebruikt voor de behandeling van een aantal problemen met de ogen. Het blijkt echter dat meer onderzoek nodig is als het gaat om het gebruik ervan voor diabetische retinopathie, staar en glaucoom--als wetenschappelijk bewijs nog onduidelijk is ter ondersteuning van de doeltreffendheid ervan.

Een ander kruid van belang is gingko, die is gebruikt voor de behandeling van staar, maculadegeneratie en retinopathie. Volgens natuurlijke standaard, heeft voorbereidend onderzoek aangetoond dat dit sommige voordeel hebben kan; meer onderzoek is echter nodig om te bewijzen de doeltreffendheid ervan.

Gouden zegel is gebruikt als een wassen oog voor oog ontsteking en conjunctivitis. Volgens de natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database, er is onvoldoende betrouwbare informatie beschikbaar is om te beoordelen van de effectiviteit en veiligheid niet is beoordeeld.

Vanaf September 2010 keurt de American Academy of oftalmologie niet het gebruik van alle kruiden voor de gezondheid van het oog, als gevolg van onvoldoende bewijs ter ondersteuning van hun voordeel.

Vitamine A

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Vitamine A---is samen met bèta-caroteen en vitamine C en E---een antioxidant vitamine. Een Japanse studie gepubliceerd in de augustus 2009 editie van de "British Journal van oftalmologie" gekoppeld cataract vorming tot lage niveaus van antioxidanten in de lens van het oog. De Blue Mountain Eye studie (BMES), gepubliceerd in het juni 2008 editie van de "American Journal of Clinical Nutrition", die hogere inname van vitamine A gevonden verlaagd het risico van nucleaire cataract. Vitamine A beschermt ook tegen nacht blindheid, droge ogen en ooginfecties. Vitamine A komt in dierlijke bronnen, zoals rundvlees of kip lever, levertraan, eieren, boter en melk.

Beta-caroteen

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Volgens alle over visie beschermt beta-caroteen ook tegen nacht blindheid en droge ogen. AREDS, een studie uitgevoerd door het nationale Instituut van Eye, gevonden dat suppletie met vitamine C en E, beta-caroteen en zink verminderen het risico van de ontwikkeling van leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (AMD) plaatste zich voor deelnemers die verschillende fasen van de ziekte had. Echter, in zware rokers beta-caroteen suppletie is aangetoond te verhogen risico op longkanker en prostaatkanker en cardiovasculaire mortaliteit, volgens de resultaten van de Alpha-Tocopherol, beta-caroteen kanker preventie (ATBC) studie en de beta-caroteen en Retinol werkzaamheid Trial (CARET). Beta-caroteen uit voedsel doet niet toelijken voor zijn dit effect. De American Heart Association en de American Cancer Society raden verkrijgen van beta-caroteen---evenals andere antioxidanten---uit voedsel in plaats van via supplementen. Beta-caroteen is vooral dominant in donkergroen en diep geel of oranje groenten en fruit, zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, zoete paprika, winterpompoen, raapstelen, gedroogde abrikozen, meloen en mango.

Vitamine C

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Een andere anti-oxidant, vitamine C helpt de lichaamsvorm en onderhouden van collageen gevonden in het hoornvlies van het oog. Het bevordert ook gezonde bloedvaten, zoals de haarvaten, in het netvlies. Het is een onderdeel van de formulering van de AREDS---supplementen die hebben aangetoond dat het vertragen van de progressie van de ziekte bij mensen met AMD. Groenten en fruit zijn de belangrijkste bronnen van vitamine C. citrusvruchten, vruchtensappen (apple, grapefruit, druif, sinaasappel en ananas), tomaten, bramen, meloen, honeydew meloen, kiwi, mango, papaya, perziken, aardbeien en watermeloen zijn alle uitstekende bronnen zo goed. Veel van deze voedingsmiddelen zijn ook goede bronnen van bioflavonoïden, die vitamine C de effecten kunnen aanvullen. Bosbessen, kersen, veenbessen, druiven, pruimen en rode wijn bieden ook bioflavonoïden.

Vitamine E

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Combinatie met beta-caroteen en vitamine C, vermindert vitamine E het risico van het ontwikkelen van geavanceerde AMD. Het is een andere antioxidant vitamine die risico van Cataract kan verminderen. Verrijkte granen, amandelen, hazelnoten en zonnebloempitten zijn uitstekende bronnen van vitamine E. garnalen, volle granen, groenten en fruit ook bijdragen aan de inname van vitamine E, volgens de USDA.

Luteïne en zeaxanthine

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Luteïne en zeaxanthine zijn anti-oxidant fytochemicaliën gevonden in donkergroen en diep geel fruit, met inbegrip van collard en raap greens, boerenkool, spinazie en winter squash. Samen met andere anti-oxidanten kunt Luteïne en zeaxanthine beschermen het lichaam tegen de schade van vrije radicalen en oxidatieve stress. Epidemiologische studies hebben aangetoond dat de diëten hoog gehalte aan Luteïne en zeaxanthine geassocieerd met een lagere incidentie van AMD worden. Ze kunnen ook voorkomen dat staar.

Omega-3 vetzuren, Selenium en zink

Natuurlijke kruiden & vitaminen die goed zijn voor de ogen

Volgens de studie van een grote, multi site gemeld in "Archieven van oogheelkunde," Omega-3 vetzuren verbruikt tegen vis verlaagd risico's van AMD. Ze voorkomen ook droge ogen syndroom in een studie van vrouwen op Brigham and Women's Hospital in Boston. Goede bronnen voor Omega-3 vetzuren zijn koudwater vis, zoals zalm, makreel, haring en tonijn, lijnzaadolie, visolie, grond flaxseeds en walnoten. Zink en selenium (wanneer deze wordt gecombineerd met de anti-oxidant vitamines) hielp ook risico van geavanceerde LMD. Zink werkt met vitamine A risico van nacht blindheid te verminderen. Vlees, vis, gevogelte en korrels zijn goede bronnen van zink. Selenium is gevonden in schaal-en schelpdieren, zoals garnalen, krab, zalm en heilbot; Paranoten; verrijkte noedels; en bruine rijst.


gerelateerde artikelen