Hoe te detecteren oogproblemen in een 2-maand oude baby

June 4

Detecting oogproblemen in een 2-maand-oude baby moeilijk kan zijn, omdat uw baby niet vertellen u wanneer iets verkeerd is. Echter, sommige kinderen worden geboren met oog voorwaarden of stoornissen, reports Eye Care Amerika en falen om op te sporen deze voorwaarden kunnen leiden tot verslechtering van visie en eventueel zelfs blindheid. Verschillende borden kunnen u waarschuwen voor de problemen in de ogen van uw kind. Als u deze signalen merkt, moet u overleggen met uw kind dokter, die u naar een specialist verwijzen kan.

Stap 1

Observeren hoe goed uw kind ogen werken als een "team". Alles over visie meldt dat wanneer uw baby's ogen niet lijken te worden gesynchroniseerd in hun bewegingen, dit zou kunnen duiden op een aandoening genaamd scheelzien, waarin de ogen verkeerd uitgelijnd zijn. Als scheelzien niet ontdekt en behandeld, kan dit leiden tot amblyopie, een voorwaarde die u wellicht weet als "lazy eye." Houd in gedachten dat meestal een paar maanden voor uw baby's ogen duurt te sluiten, maar als u merkt dat een aanhoudende gebrek aan oog teamwork, uw kind van een oogonderzoek profiteren kan.

Stap 2

Neem nota van uw baby's leerlingen. Een witte leerling zou een teken zijn van baby staar, tumor, vrijstaande netvlies of ontsteking, rapporten Eye Care Amerika. Als een leerling groter dan de andere, volgens de Eye Care Amerika is, zou dit wijzen op schade aan de zenuwen of een tumor. Als onderdeel van uw baby de iris lijkt te ontbreken, kan dit wijzen op een gebrek in het oog.

Stap 3

Kijk naar je baby's oogleden en hoornvlies. Ongewoon grote hoornvlies, het duidelijke voorste deel van het oog, die kunnen wijzen op glaucoom, zegt Eye Care Amerika, vooral als uw kind ogen lijken zeer gevoelig voor licht en vaak verscheuren. Een hangend of gezwollen ooglid of een bult op het ooglid, kan duiden op ontsteking. Als de deksel ook rood en warm aanvoelt is, moet u uw baby meteen naar de dokter neemt. Hangende deksels kunnen ook betekenen dat oog spierzwakte, meldt Eye Care Amerika.

Stap 4

Let op het hoofdje van uw baby positionering. Als je baby vaak haar hoofd naar de kant kantelt of haar kin naar beneden wijst, zegt dat ze probeert aan te passen aan dubbel zien of wazig zicht, Eye Care Amerika.

Waarschuwingen

  • Check out gratis opties. Volgens alle over visie heeft de American Optometric Association de InfantSEE programma, waarmee gratis visie zorg voor je baby's eerste jaar via deelnemende Optometristen opgezet.

Tips

  • Weten uw preemie risico's. Alles over visie meldt dat premature baby's zijn bijzonder kwetsbaar voor bepaalde problemen van de visie. Als uw baby te vroeg geboren is, regelen voor hem om te zien een pediatrische oogarts.

gerelateerde artikelen