Kan ik nemen Evening Primrose If I Take Thyroxine?

July 30

Kan ik nemen Evening Primrose If I Take Thyroxine?

Evening primrose is een medicinale plant afkomstig uit de Verenigde Staten. Historisch gezien is het gebruikt voor maagklachten en infecties van de luchtwegen. Vandaag, wordt het meestal gebruikt voor symptomen van de menopauze. Evening primrose uw schildklierhormonen kan toenemen, maar het is belangrijk om uw arts alvorens het, als u zijn voorgeschreven thyroxine, dat een hormoon voorgeschreven is voor de behandeling van hypothyreoïdie of lage schildklier functie te raadplegen.

Functie van de schildklier

Uw schildklier, een vlinder-vormige klier aan de voet van je keel, produceert twee primaire hormonen: thyroxine en trijodothyronine, ook wel bekend als T4 en T3, respectievelijk. Deze hormonen spelen een belangrijke rol in uw metabole gezondheid. Als uw schildklier niet genoeg hormoon te produceren, kan uw arts aanbevelen thyroxine, ter vervanging van wat uw schildklier niet produceert. Thyroxine wordt vaak gebruikt in plaats van trijodothyronine omdat je lichaam in thyroxine trijodothyronine omzetten kunt, oftewel de meer actieve schildklier hormoon.

Primrose actieve chemische stoffen

Linolzuur en gamma-linoleenzuur zijn de primaire werkzame stoffen in evening primrose. Beide stoffen zijn onderdeel van een groep bekend als omega-6 vetzuren. Gamma-linoleenzuur is bekend te verminderen ontsteking, die gunstig is als je hypothyreoïdie, omdat de meest voorkomende oorzaak een auto-immune inflammatoire aandoening genaamd Hashimoto van thyroiditis is.

Primrose en functie van de schildklier

De omega-6 vetzuren in primrose wellicht een additief effect aan uw medicatie thyroxine, hoewel dit blijft onzeker sinds klinische gegevens onderzoeken de effecten van omega-6-zuren op de schildklier bij de mens ontbreekt. Een studie gepubliceerd in 1995 in het "Journal van endocrinologie" onderzocht dieet omega-6 effecten op hyperthyroid-geïnduceerde muizen. De studie bleek dat muizen blootgesteld aan hoge voeding omega-6 verhoogde thyroxine en trijodothyronine hormoonspiegels, ook al ze al hoge niveaus van inductie hadden.

Thyroxine en Primrose veiligheid

De omega-6-zuren in primrose wellicht de mogelijkheid om te verhogen uw schildklier hormoonniveaus, wat betekent dat uw arts moet uw thyroxine dosering dienovereenkomstig te verlagen. Het kan beste is om te voorkomen dat evening primrose, omdat het de behoefte aan uw arts uw schildklier niveaus meer nauwlettend verlangen en dit leiden een geen onnodige complicatie in uw behandeling tot kan zijn kan. Schildklier hormonen moeten sinds teveel of te weinig oorzaken nadelige gezondheidseffecten in evenwicht blijven. Als u nemen evening primrose ondanks deze informatie wilt, praat met uw arts over hoe dit kan wel of niet van invloed kan zijn op uw behandelingsschema.


gerelateerde artikelen