Een lijst van voedingsmiddelen met koolhydraten, vetten & complexe koolhydraten

December 2

Een lijst van voedingsmiddelen met koolhydraten, vetten & complexe koolhydraten

Koolhydraten voorzien je van de energie die je lichaam nodig heeft. Enkelvoudige koolhydraten leveren snelle energie die snel verbrandt. Ze komen over het algemeen uit suikers en zetmeel. Hele granen, groenten, peulvruchten en noten bevatten complexe koolhydraten, die energie leveren maar branden langzamer dan eenvoudige koolhydraten. Vetten leveren ook uw lichaam met energie - ze zijn calorically dichte en, dientengevolge, zeer verzadigen. Een combinatie van koolhydraten en vetten eten kan je lichaam energie geven terwijl het verstrekken van verzadiging.

Noten

Noten zijn een bron van complexe koolhydraten, onverzadigde vetten en hart-gezond antioxidanten, vitaminen en mineralen. De Mayo Clinic zegt dat noten onverzadigde vetten, Omega-3 vetzuren, L-arginine, vezels, vitamine E en plantaardige sterolen bevatten. Ongeveer 80 procent van de noten is afkomstig van vet. Amandelen, macadamia noten, walnoten, hazelnoten en pecannoten bevatten complexe koolhydraten en vetten.

Peulvruchten

Bonen, linzen, erwten, garbanzo bonen en pinda's zijn alle peulvruchten. Peulvruchten zijn een klasse van plantaardige. Zij zijn een bron van vezels en complexe koolhydraten. Meeste peulvruchten zijn relatief laag in vet, hoewel sommige zoals pinda's en Sojanoten meer vet bevatten. Ze zijn hoog in vezel, complexe koolhydraten, folaat, magnesium en kalium. Sojaproducten zoals tofu en soja melk zijn gemaakt van peulvruchten en complexe koolhydraten, vet en eiwit in uw dieet, volgens de Mayo Clinic kunnen toevoegen.

Zaden

Zaden bevatten complexe koolhydraten, vezels, vet en eiwit. Ze maken een gezonde snack tot je lichaam voorzien van energie en voedingsstoffen. Lijnzaad zijn een goede bron van Omega-3 vetzuren. Pompoenpitten zijn hoog in mangaan, magnesium, fosfor, ijzer en koper. Zaden bevatten mono-unsaturated vetten, die hart-gezonde vetten, zegt de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Zonnebloem- en sesamzaad zaden zijn rijk aan fytosterolen, die hebben aangetoond dat de lagere cholesterol.

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn rijk aan eenvoudige en complexe koolhydraten. Ze zijn ook hoog in vezel. Sommige vruchten zoals avocado's, kokosnoten, cashewnoten en acai bessen bevatten ook gezonde vetten. Fruit en groenten zijn een bron van vitaminen, mineralen en fytonutriƫnten.

Korrels

Granen zoals volkoren, bruine rijst, gierst en haver alle bevatten complexe koolhydraten en kleine hoeveelheden vet. Ze zijn een bron van vezels, evenals essentiƫle vitaminen en mineralen. Volle granen zijn rijk aan complexe koolhydraten, terwijl verwerkte granen zoals wit meel voornamelijk zetmeel die meestal eenvoudige koolhydraten bevatten.


gerelateerde artikelen