Hoe meet je bloeddruk met behulp van een bloeddrukmeter

July 9

Hoe meet je bloeddruk met behulp van een bloeddrukmeter

Hypertensie of hoge bloeddruk, is van invloed op een geschatte eenderde van de Amerikanen leeftijd 20 jaar of ouder, volgens de National Institutes of Health. Hypertensie wordt gedefinieerd als een bloeddruk van 140 meer dan 90 millimeter kwik of hoger. Één of beide getallen mogelijk boven normaal met hypertensie. Borderline hoge bloeddruk- of prehypertension - is een systolische bloeddruk van 120-139 mmHg en een diastolische bloeddruk van 80 tot en met 89 mmHg. Het is gemakkelijk om te controleren uw bloeddruk bij huis met behulp van een bloeddrukmeter.

Digitale sfygmomanometers

Digitale sfygmomanometers of bloeddruk monitoren, zijn algemeen beschikbaar. Ze bestaan uit een opblaasbare manchet en een digitaal display. Bij de keuze van een monitor van de bloeddruk, zorg ervoor de opblaasbare manchet de juiste grootte door te verwijzen naar het bereik van de omtrek arm op de verpakking. Een digitale pols-monitor is een variatie op de standaard arm bloeddruk manchet. Pols monitoren passen de meeste lichaamstypes omdat de omtrek van de pols wordt meestal niet aanzienlijk beïnvloed door lichaamsgewicht. Of u een pols of arm manchet selecteert, zijn de meeste digitale bloeddruk monitoren makkelijk te gebruiken en vereist alleen de druk op een knop om te controleren uw bloeddruk.

Aneroid sfygmomanometers

Een aneroid bloeddrukmeter bestaat uit een opblaasbare manchet, een manometer en een blazen lamp. Een stethoscoop is ook vereist. Vanwege de vaardigheden die nodig zijn om een bloeddruk met dit instrument, worden aneroid sfygmomanometers aanbevolen voor gebruik door medische professionals of anderen die uitgebreide opleiding hebben ontvangen bij het nemen van de bloeddruk lezingen.

Uw bloeddruk meten

Zodra u hebt gevonden een bloeddrukmeter, zet het te gebruiken door de manchet van de bloeddruk zonder speling rond uw blote bovenarm toe te passen. Als u een pols-monitor gebruikt, plaatst u de manchet rond je pols. Je arm ontspannen en plaats deze op het niveau van het hart. Aangezien elke bloeddrukmonitor anders werkt, volg de instructies van de fabrikant voor het oppompen van de manchet op uw specifieke beeldscherm. Houd je arm ontspannen en nog steeds, terwijl de monitor is het meten van uw bloeddruk.

Opname van uw resultaten

Wanneer de monitor is voltooid nemen van uw bloeddruk, de manchet inzakt en uw resultaten weergeven op het display. Het hoogste nummer is uw systolische bloeddruk en het onderste getal is uw diastolische bloeddruk. Veel digitale monitors geven ook uw hartslag. Opnemen van uw resultaten en neem ze mee naar uw volgende doktersafspraak. Breng uw bloeddrukmonitor aan uw afspraak ook. Arts kantoorpersoneel kunt uw monitor om te controleren of dat het is het meten van uw bloeddruk nauwkeurig controleren.

Waarschuwingen

  • Vermijd het verpakken van de manchet losjes rond de arm.
  • Kalibreren van uw bloeddrukmeter tegen degene die gebruikt zijn bij uw spreekkamer.

gerelateerde artikelen