Is zwemmen een Full-Body Workout?

September 26

Is zwemmen een Full-Body Workout?

Als u op zoek bent naar een full-body workout, mogelijk zwemmen het antwoord, vooral als u op zoek bent om gewicht te verliezen. Zwemmen biedt een low-impact aërobe training waarmee u uw hartslag opstaan zonder druk op uw gewrichten, waardoor het een geweldige workout voor degenen die overgewicht of in wie gewicht dragende oefening is gecontra-indiceerd. Bovendien zwemmen richt zich op de spieren in je benen, buik, schouders en armen, zodat u kunt opbouwen van spierkracht en Toon.

Typen

Wedstrijdzwemmen races zijn voorzien van vier lijnen, met inbegrip van de vrije slag, schoolslag, vlinderslag en rugslag. Zwemmers in alle lijnen behalve de rugslag geconfronteerd met de bodem van het zwembad. De vrije slag beschikt over een scissor schop terwijl u trek je armen door het water in een afwisselend ritme. In de schoolslag trek je beide armen door het water op hetzelfde moment tijdens het uitvoeren van de kick van een kikker. De vlinder een dolfijn kick combineert met een arm overhead Trek en de rugslag combineert een scissor schop met afwisselende arm slagen.

Spieren gewerkt

Ronde zwemmen werken spieren in de buikspieren, biceps en triceps, bilspieren, hamstrings en quadriceps, volgens de website van Stretching Instituut. Verschillende slagen benadrukken verschillende spiergroepen. De vrije slag benadrukt de deltoides en beenspieren; de schoolslag legt de nadruk op de dijen, de biceps en de bilspieren; de vlinder benadrukt de buikspieren, deltoides en beenspieren; en de rugslag benadrukt de triceps en been spieren.

Calorieën verbrand

Een 160-pond volwassene kan 511 calorieën verbranden in een uur zwemmen ronden, volgens MayoClinic.com. Een volwassene 200-pond kunt branden 637 calorieën met de dezelfde training, en een 240-pond volwassene kan 763 calorieën te verbranden. Hoe meer weegt je, de meer calorieën zult u branden. De meer intense uw inspanning en hoe langer uw training, de meer calorieën u, als goed branden zult.

Voordelen

Rondjes zwemmen biedt een matige tot intensieve aërobe training dat kan uw spieren versterken en verhogen van uw longcapaciteit. Regelmatige lichamelijke activiteit kan ook helpen u minimaliseren uw risico op hart-en vaatziekten, diabetes, metabole aandoeningen en sommige vormen van kanker, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook je humeur te verbeteren en u helpen om meer diep slapen.

Waarschuwing

Raadpleeg uw arts voordat u een inspannende zwemmen-programma start. Bescherm uw spieren door opwarming van de aarde gedurende ten minste vijf minuten en stretching voordat uw workouts zwemmen. Vermijd zwemmen ronden zonder een badmeester aanwezig. Wees voorzichtig bij het zwemmen in open water waar onderstromen, riptides of gevaarlijke wezens aanwezig kunnen zijn. Vermijd zwemmen in koud water, en nooit zwemmen na het nuttigen van alcoholische dranken.


gerelateerde artikelen