Bot & Sole nutritionele Data

March 15

Bot & Sole nutritionele Data

Tong en schol zijn beide platvis gevonden op de bodem van de Oceaan. Terwijl ze twee verschillende soorten vis zijn, zowel de tong en de schol dezelfde smaak en hebben de dezelfde voedingswaarde make up. In beide gevallen kan je mis gaan door een van deze vissen in uw dieet. In feite, de 2010 dieetvoorschriften voor Amerikanen raadt je eet 8 ounces vis per week lager uw risico op hart-en vaatziekten. Te weten de voedingswaarde gegevens voor schol en tong, kunt u zien hun voedingswaarde.

Lage-energie-dichte vis

Een 3,5 ounce of 100 gram, gekookte gedeelte van de tong of bot heeft 117 calorieën. Met slechts 1.2 calorieën per gram zijn tong en schol lage-energie-dichte voedingsmiddelen, wat betekent dat ze hebben weinig calorieën in vergelijking met hun gewicht. Met inbegrip van meer lage-energie-dicht voedsel in uw dieet helpt u volledige op minder calorieën, waardoor het gemakkelijker voor u om uw gewicht kunnen voelen.

Goede bron van eiwit

Tong en schol zijn beide goede bronnen van eiwitten, 24 gram in een 3.5-ounce gekookte gedeelte. Vrouwen moeten 46 gram eiwit per dag, en mannen noodzaak 56 gram, dus een portie van de vis aan bijna de helft van uw aanbevolen dagelijkse eiwit behoeften voldoet. Bovendien, bevatten tong en schol alle van de essentiële aminozuren, waardoor het een uitstekende bron van eiwitten. Elke cel in uw lichaam bevat eiwit, waardoor het essentieel voor het onderhouden en repareren van weefsel, organen en spieren.

Laag In vet

Tong en schol zijn zeer laag in vet, met 1,5 gram totaal vet per 3.5-ounce portie. Terwijl vet in levensmiddelen is een goede bron van calorieën, en helpt die u absorberen vet vetoplosbare vitaminen, krijgen van teveel in uw dieet verhoogt uw risico op hart-en vaatziekten. Naast het feit dat een zeer magere eiwitten eten, zijn tong en schol ook zeer laag in verzadigd vet, met 0.4 gram per 3.5-ounce portie. Verzadigd vet in de voeding verhoogt bloed-cholesterolgehalte en het U.S. Department of Agriculture beveelt aan dat minder dan 10 procent van je calorieën uit verzadigde vetten moeten komen.

Rijk aan vitaminen en mineralen

Tong en schol zijn goede bronnen van B-vitamines, magnesium en fosfor. U moet de B-vitaminen om te helpen met het veranderen van het voedsel dat je in energie eet. B-vitaminen zijn ook nodig voor de productie van rode bloedcellen. Magnesium is een mineraal dat ook helpt bij de productie van energie, en is ook nodig om eiwitten maken en helpen bij de controle van bloedsuiker en bloeddruk. Fosfor is belangrijk voor gezonde tanden en botten.


gerelateerde artikelen