Medische Procedures voor het verwijderen van bloedstolsels

August 20

Medische Procedures voor het verwijderen van bloedstolsels

Medische procedures voor het verwijderen van bloedstolsels noodzakelijk geworden toen de stolsels dreigen te reizen van een ader naar het hart, de longen of de hersenen, wat leidt tot een potentieel dodelijke voorwaarden. Diep veneuze trombose, een afkorting voor diep-veneuze trombose, vormt bloods stolsels diep in de aderen, meestal in het been en de dij. De aandoening veroorzaakt zwelling en pijn vanwege geblokkeerde bloedstroom. Mensen merken dat deze symptomen moeten medische hulp inroepen om ernstige schade voorkomen.

Medicatie

Anticoagulantia, een afkorting voor bloed verdunners, voorkomen dat bloedstolsels vergroten zodat de klonter uiteindelijk door de lichaamseigen processen ontbinden kan. Heparine is de standaard medicatie intraveneus gegeven. Sommige nieuwe vormen van heparine worden geleverd via injecties of twee keer per dag, volgens MedlinePlus. Artsen volgen vaak de procedure met behulp van warfarine, een medicijn dat voor enkele maanden blijft om te voorkomen dat de stolsels bij sommige patiënten vergroten. In geval van longembolie, waarin een klonter naar de longen reist, beheert artsen medicatie te ontbinden de klonter meer snel, meestal tijdens dringende medische verzorging. Een longembolie resultaten wanneer de klonter de longen bereikt, veroorzaakt shortness van adem, pijn op de borst, een plotselinge daling van de bloeddruk en zelfs de dood. Thrombolytics zijn geneesmiddelen die worden gebruikt in deze gevallen. De medicijnen risico van plotselinge bloeden en alleen in levensbedreigende situaties worden gebruikt.

Apparaten

Voor mensen die geen bloed verdunners nemen, kan een filter worden ingevoegd in de belangrijkste ader in de buik, de Mayo Clinic wordt uitgelegd. Het filter vangt het stollen voordat het reizen naar andere gebieden. Hiermee voorkomt u dat stolsels uit breken los in de ader van het been en onderkomen in de longen of hart, riskeren fatale gevolgen. De geïmplanteerde filters blijven meestal permanent in de patiënt. Een flexibele buis genoemd een katheter wordt soms ingevoegd in de ader te bereiken een bloedstolsel uittreksel of los van de clot, volgens nationale hart Long- en bloed Instituut. De katheter kan worden ingevoegd in het bovenbeen of arm, afhankelijk van waar de clot is en schroefdraad via de ader te bereiken van de klonter.

Chirurgie

Artsen mogen voorstellen ader strippen voor mensen met terugkerende tromboflebitis, die ontsteking veroorzaakt en kunnen leiden tot diepe veneuze trombose. Chirurgie wordt meestal op een poliklinische basis spataderen verwijderd. Patiënten kunnen hervatten normale bezigheden kort na de ingreep. Andere aders in het been is pick-up van het volume van het bloed circuleert. Artsen kunnen ook chirurgie uitvoeren op de aders met stolsels in het bekken of de buik. Bypassoperatie voor rondweg de ader of angioplasty te openen van de ader behoren tot de chirurgische methoden.


gerelateerde artikelen