Kruidenthee voor menopauze symptomen

July 19

Overzicht

Tijdens de aanloop naar de laatste menstruatie van een vrouw, kan ze ongemakkelijk fysieke, emotionele en mentale symptomen optreden zoals haar hormonen schommelen. Opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid en onregelmatige menstruatie als enkele van de symptomen van de menopauze. Drugs te stabiliseren hormoon schommelingen zijn beschikbaar, maar sommige vrouwen liever een meer natuurlijke benadering tot hun menopauze jaar. Kruidenthee kunnen bieden verlichting voor een aantal van de symptomen die gepaard gaan met de menopauze.

Black Cohosh

Verkrijgbaar in thee zakjes of in bulk, de black cohosh kruid (Cimicifuga racemosa) kan verminderen de intensiteit en de duur van opvliegers, adviseert de Gale encyclopedie van alternatieve geneeskunde. Het kan ook verlichten pijnlijke kramp gekoppeld aan zware menstruatie, die sommige vrouwen tijdens de menopauze ervaren. De PDR voor kruidengeneesmiddelen ondernemingeen vergoeding toe deze black cohosh van potentiële vermogen om te ontspannen van de uteriene weefsel.

Brouwen black cohosh thee zoals aanbevolen op de verpakking of 1 kopje kokend water giet in ongeveer 2 theelepels van het kruid en steile gedurende 10 minuten. Black cohosh thee niet drinken als er een kans dat u zwanger kan zijn.

Chasteberry

Deze kruidenthee, ook wel genoemd chaste boom thee, komt uit de gedroogde bladeren en de gedroogde vruchten uit de Vitex agnus-castus plant. Gebrouwen in de verhouding van 2 theelepels van het kruid aan 1 kop van water, deze thee kan verminderen opvliegers en controle overmatig menstruele bloeden, meldt Gale. Daarnaast kan chasteberry thee je humeur stimuleren als u last heeft van milde depressie aan menopauze gerelateerde.

De PDR lijsten van chasteberry als "Dopaminerge," wat betekent dat het kan verhogen de productie van de feel-good dopamine in de hersenen. Zwangeren of moeders die borstvoeding geven moeten niet nemen van deze kruidenthee.

Ginseng

Panax ginseng thee aanbiedingen menopauzale vrouwen potentiële hulp bij opvliegers en nacht zweten, en het kan ook stimuleren de mogelijkheid om zich te concentreren op de dagelijkse taken. De wortel van de plant van ginsengen bevat de heilzame ingrediënten. Brouwen van een verhouding van 1 theelepel, ginseng kruid te 1 kopje water en drink maximaal 3 kopjes per dag. Raadpleeg een kruidkundige voor meer dan de dosering. In grote hoeveelheden, waarschuwt ginseng verbruik kan veroorzaken slapeloosheid, waterberging en het kan verheffen bloeddruk, de PDR.

Raspberry Leaf

De raspberry leaf kruid (Rubus idaeus) kan het normaliseren van een hormoon onbalans, volgens Gale, het aanbieden van vrijstelling van de algemene symptomen die gepaard gaan met de menopauze. Steile een raspberry leaf theezakje in 1 kopje water en 1 of 2 kopjes per dag drinken.

Stoppen met het gebruik als u ervaring diarree, misselijkheid of braken en overschrijd niet de aanbevolen dosering tenzij onder toezicht van een arts. De PDR adviseert dat bijwerkingen met hoge doseringen van het kruid verhogen.


gerelateerde artikelen