Koken van aardappelen de juiste manier voor aardappelsalade

November 4

Koken van aardappelen de juiste manier voor aardappelsalade

De manier waarop u koken aardappelen voor aardappelsalade kan maken of breken deze zomer-klassieker. Kook ze te lang en kan je een papperig salade met de textuur van aardappelpuree. Beknibbelen op het koken en uw aardappelen annuleertekenzwenking out zo krokant als selderij. Een paar eenvoudige stappen helpt u kook aardappelen op de juiste manier zodat je salade een winnaar elke keer is.

Kies de juiste aardappel

Uw salade zal niet blijken aan recht als u met de verkeerde soort aardappel start. Roodbruin aardappelen zijn zeer geschikt voor het bakken en stampen, maar ze zijn niet ideaal voor aardappelsalade vanwege hun hoge zetmeelgehalte. In plaats daarvan kiezen een wasachtige verscheidenheid zoals Yukon golds, rode bliss of fingerling aardappelen.

Voorbereiding

Snijd de aardappelen in grote, uniforme stukken. Ongelijke maten zal koken tegen verschillende tarieven, waardoor voor inconsistent textuur. Plaats de aardappelen in een grote pot met een zware bodem en voeg net genoeg koud water ter dekking van hen. Royaal zout het water; Als je wacht tot je de salade te Voeg zout jurk, ontbreken de aardappelen smaak.

Koken

Plaats de pot op matig vuur en dek. Breng het water aan de kook en vermindering van de warmte onmiddellijk. De aardappelen zonder het deksel sudderen totdat zij zacht genoeg zijn om met een vork worden doorboord. Uitlekken in een vergiet en schok in ijs water om het kookproces te stoppen. Zodra de aardappelen zijn afgekoeld kunt volledig u Voeg de andere ingrediënten, of ze 's nachts koel en kleden de volgende dag.

Schillen of niet schillen

Hoewel de klassieke aardappelsalade aangedrongen op geschilde aardappelen, kunt u ook gaan rustieke door het verlaten van de skins op. Aardappel skins hebben glasvezel en extra voedingsstoffen niet in het vlees alleen. Als u kiest om uw aardappelen schillen, zijn er twee opties. U kunt de schil ze vóór het dobbelen, of kook ze met de skins op en gebruik van een papieren handdoek om voorzichtig afwrijven de huid zodra de aardappelen zijn afgekoeld.


gerelateerde artikelen