Problemen met de spijsvertering met appels

October 4

Appels bevatten een verscheidenheid van voedingsstoffen, maar ze zijn opmerkelijkste als een goede bron van vezels. Voedingsvezels meestal bevordert gezonde spijsvertering en regelmatige stoelgang, en zij kan de niveaus van potentieel schadelijke cholesterol verminderen. Echter kan te veel voedingsvezels, gecombineerd met de inname van niet genoeg water leiden tot constipatie en andere problemen met de spijsvertering. Bepaalde ziekten die invloed hebben op de darmen kunnen leiden tot extra problemen heeft met het verteren van vezels-rijke vruchten zoals appels. Overleg met uw arts als u problemen met de spijsvertering na het eten van appels ontwikkelen.

Appels

Appelen zijn een van de meer populaire en wijdverbreide vruchten in Noord-Amerika. Volgens de "Textbook of nutritionele Medicine," zijn veel voordelen voor de gezondheid verbonden met de consumptie van appels, met inbegrip van de verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, beperkte vrije radicalen productie als gevolg van anti-oxidant activiteit, lagere LDL cholesterolniveaus, betere bloed glucose regelgeving en verbeterde spijsvertering in termen van minder constipatie en meer-regelmatige stoelgang. De voedingsvezels is primair verantwoordelijk voor de gevolgen van appels op de spijsvertering.

Voedingsvezels

Voedingsvezels bevat de onderdelen van groenten en fruit die je lichaam niet kan verteren of metaboliseren in nuttige voedingsstoffen. Er zijn twee soorten voedingsvezels: oplosbare en onoplosbare. Oplosbare vezels, zoals de pectine gevonden in appels, bessen en citrusvruchten, Lost in je darmen in een gel-achtige substantie welk vermag vasthouden aan cholesterol en verwijderen uit uw lichaam. Onoplosbare vezels doet niet oplossen in water, maar het trekt water en "bulks up," die nuttig is voor het reinigen van de dikke darm en bevordering van regelmatige stoelgang. Appels bevatten beide soorten vezels; de oplosbare vezel komt voornamelijk in de pulp en de onoplosbare vezel is vooral in de huid. Kortom, vezel niet wordt verteerd, maar het beïnvloedt uw spijsvertering.

Vezel behoeften

De dagelijkse behoeften van de vezels zijn 25 gram voor vrouwen en mannen, 38 gram volgens "volksgezondheid voeding: beginselen en praktijk." Voor degenen die meer dan 50, dagelijkse vezel zijn aanbevelingen soms minder, ondanks een hogere incidentie van constipatie en andere spijsvertering klachten in ouderen. Appels zijn goede bronnen van voedingsvezels, met de meest kleine en middelgrote rassen met ongeveer vier gram. Rijkere bronnen van vezels zijn tarwekiemen, haver, meergranen brood, bruine rijst, broccoli, bonen en wortelen.

Mogelijke problemen met de spijsvertering

Appels zijn vaak gegeten om te voorkomen dat problemen met de spijsvertering, hoewel soms zij tot constipatie bijdragen kunnen. Als je niet genoeg water drinkt, zal voedingsvezels absorberen al het vocht in uw dikke darm en worden tijdelijk immobiel. Verminderde darmstelsel, wat gebruikelijk is bij ouderen, kan verder samengestelde voor dit probleem. Zoals alle fruit, appels bevatten fructose, en teveel van deze suiker tegelijk biedt uw intestinale bacteriën met een substraat waarop gisten, wat tot gasproductie, opgeblazen gevoel en abdominale pijn leidt. Appelen zijn een gezonde toevoeging aan een dieet, maar te veel kunnen leiden tot spijsvertering problemen. Eten ze met mate is de sleutel.


gerelateerde artikelen