Vitamine D-deficiëntie & Peeling nagels

October 3Volwassenen tussen 19 en 70 jaar oud--met inbegrip van zwangere en zogende moeders--nodig elke dag ongeveer 600 internationale eenheden vitamine d. Mensen van 71 jaar oud en over moet ten minste 800 IU dagelijks. Echter, de Centers for Disease Control and Prevention meldt dat meer Amerikanen hebben een tekort aan vitamine D dan vitamine C, ijzer en vitamine B-12. Onvoldoende vitamine D kan bijdragen aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, met inbegrip van peeling nagels. Praat met uw arts als u bezorgd over uw vitamine D-inname bent.

Effect van vitamine D-deficiëntie

Volgens huisartsgeneeskunde Toronto-based arts Dr. Sheila Wijayasinghe zijn voedingstekorten een van de vier hoofdoorzaken van nagel problemen zoals peeling of kraken. Een tekort aan vetoplosbare vitaminen zoals vitamine D of A is een primaire reden. Niet alleen lijkt vitamine D zelf een rol in het handhaven van de integriteit van de nagel, de voedingsstof nodig is voor goede calcium absorptie en om te reguleren van de concentratie van het mineraal in uw bloed. Calcium is ook nodig voor de gezondheid van de nagel; peeling nagels kan erop wijzen dat lage vitamine D van invloed is op uw niveau van calcium.

Wie is het grootste risico

Afro-Amerikanen, mensen die in Latitude-systemen waarbij er weinig zonlicht tijdens bepaalde delen van het jaar en individuen die houden de meeste van hun huid bedekt leven wanneer ze buiten voor klimaat of religieuze redenen zijn meer kans op het ontwikkelen van een vitamine D-deficiëntie, die kan leiden tot peeling nagels. Dat komt omdat een groot deel van de vitamine D in je lichaam wordt gesynthetiseerd in uw huid wanneer u bent blootgesteld aan de ultraviolette stralen van de zon. Zwaarlijvig of ouderen ook verhoogt het risico van vitamine D-deficiëntie, evenals met een dieet dat beperkt van dierlijke producten, zoals een veganistisch, strikt vegetarisch of macrobiotische dieet.

Hoe krijg ik meer vitamine D

Ter vergroting van de concentratie van vitamine D in je lichaam-- en eventueel te behandelen of te voorkomen peeling nagels--inclusief veel vitamine D-rijke levensmiddelen in uw dieet. Vette vis zoals zalm zijn enkele van de beste natuurlijke bronnen. Een 3-ounce portie zwaardvis bevat 566 IU vitamine d, bijna 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname bij de meeste volwassenen. Zalm levert 447 IU in elke 3 ounces. Vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen, waarvan vele vegan-friendly zijn, zijn een andere goede bron, met inbegrip van plantaardige melk, gewone yoghurt of melk, ontbijtgranen en jus d'orange. Zon blootstelling voor vijf tot 30 minuten ten minste tweemaal per week zal ook helpen uw vitamine D te verhogen; altijd zonnebrandcrème om huid schade voorkomen.

Andere oorzaken van Peeling nagels

Vitamine D-deficiëntie is niet het enige dat leiden peeling nagels tot kan. De voorwaarde kan gewoon worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan reiniging chemicaliën of water uit afwassen of zwemmen. Het kan ook worden veroorzaakt door medicijnen die met de absorptie van vitamine D, zoals Fenobarbital en isoniazide onderliggende medische problemen zoals een underactive bijschildklier klier, lever- of nierziekte problemen of een schimmelinfectie interfereren. Probeer niet om te zelf-traktatie peeling nagels t/m vitamine D alleen zonder controle met uw arts, vooral als u een ander type van symptoom ondervindt. Daarnaast kunt u gebrek aan vitamine D zonder spijker of andere problemen. De enige is manier om zeker te zijn dat uw niveau getest bloed.


gerelateerde artikelen