Activated Charcoal veiligheid

February 27

Activated Charcoal veiligheid

Actieve kool wordt gebruikt als een tegengif voor de behandeling van bepaalde soorten vergiftiging, zoals spin bijt, champignon vergiftiging en slang bijt. Als u denkt dat u of iemand die je kent heeft vergiftigd, u moet onmiddellijk contact opnemen met de hulpdiensten.

Identificatie

Volgens de Mayo Clinic, wordt actieve kool gebruikt voor de behandeling van bepaalde soorten vergiftiging. Wanneer effectieve, werkt het door te verhinderen dat giftige chemische stoffen door het lichaam wordt geabsorbeerd. Sommige vormen van actieve kool ook bevatten sorbitol. Sorbitol is een milde laxerende die helpt elimineren van toxine van het lichaam. Volgens Healing Tools, zijn EMT, wettelijk verplicht, te dragen van actieve kool, zodat zij bereid zijn te behandelen darmparasieten, geelzucht bij zeer jonge kinderen, ernstige Vergif Luur reacties, bijensteken, slang en spin bijt en champignon vergiftiging.

Dosering

Volgens Emedicine Health, wordt actieve kool gegeven aan een vergif slachtoffer nog steeds bewust en alert is. De dosis wordt meestal oraal toegediend, maar als de patiënt de dosis braakt, een ander kan worden gegeven door middel van een nasogastrische buis. Als de patiënt het bewustzijn heeft verloren, kunnen dan ze worden intubated zodat ze actieve kool en zuurstof op hetzelfde moment krijgen kunnen.

Waarschuwing

Volgens de Mayo Clinic, actieve kool mag niet worden gebruikt is gevallen waar de patiënt heeft vergiftigd door een bijtende stof, zoals lithium, benzine, reinigingsvloeistof, broek dunner, loog, een sterk zuur of kerosine, omdat het niet kunnen verhinderen dat deze chemische stoffen door het lichaam wordt geabsorbeerd.

Voorkomen van schade

Voordat u actieve kool gebruikt, raadt de Mayo Clinic dat u uw arts vertellen als u een allergie voor voedsel kleurstoffen of conserveringsmiddelen, dieren of medicijnen vergelijkbaar met actieve kool. Activated charcoal mijn niet hebben hetzelfde effect bij gebruik op de ouderen. Het is niet bekend of actieve kool aangeboren afwijkingen of gezondheidsproblemen voor baby's veroorzaakt.

Contra-indicaties

Volgens Merk Medicus, moet actieve kool niet worden gegeven aan patiënten die lijden aan uitdroging, trage spijsvertering of een darm geperforeerd of belemmerd. De Mayo Clinic stelt dat actieve kool kan communiceren met het recept medicijnen mycophenolic zuur en mycofenolaat mofetil.


gerelateerde artikelen