Vitamine B12 & geheugenverlies

January 12

Vitamine B12 & geheugenverlies

Miljoenen Amerikanen hebben de ziekte van Alzheimer, die de meest ernstige vorm van dementie die zijn gekoppeld aan geheugenverlies is. Risico op de ziekte stijgt met de leeftijd en het aantal mensen van 65 jaar en ouder naar verwachting groeien tot 72 miljoen tegen 2030, met gevallen van de ziekte van Alzheimer verdubbelen om de vijf jaar voor die leeftijd groep, volgens de National Institute on Aging. Lopend onderzoek met vitamine B12 kan hebben ontwikkeld een link om te helpen verbeteren of vertraging dalende geheugen.

Identificatie

Vitamine B12 is een van de acht B-vitaminen en heeft de grootste en meest complexe chemische structuur van alle vitaminen. Ook genoemd geworden cobalamin, is vitamine B12 uniek omdat het bevat kobalt. Een in water oplosbare vitamine, B12 speelt een belangrijke rol in de stofwisseling van elke cel in het lichaam, vooral op het gebied van DNA-synthese in de hersenen en het zenuwstelsel.

Bronnen

Vitamine B12 & geheugenverlies

Goede bronnen van vitamine B12 zijn eiwitten van dieren met inbegrip van vis, lever, schaal-en schelpdieren, gevogelte en vlees zoals rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en wild. Veel voedsel, vooral de handelscereals voor het ontbijt en de melk, zijn verrijkt met vitamine B12. B12 is ook beschikbaar in supplement vorm of door injectie.

Hersenen krimp

Volgens een rapport van het BBC zijn oudere mensen met een laag vitamine B12 niveaus zes keer meer kans om te ervaren hersenen krimp, die kan worden gekoppeld aan de ontwikkeling van dementie. Een studie gepubliceerd in "Neurology" onderzocht een groep met vitamine B12 tekortkomingen en bekende grotere tekenen van hersenen krimp over een periode van vijf jaar. "Het tempo van de krimp van de hersenen als we leeftijd kan deels worden beïnvloed door wat wij eten," zegt Professor David Smith, directeur van de Oxford-Project onderzoeken geheugen en veroudering. Deze studie suggereert dat consumeren meer vitamine B12 rijk voedsel als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kunnen helpen beschermen de hersenen.

De ziekte van Alzheimer

"Leeftijd en veroudering" publiceerde een studie die vitamine B12 deficiëntie in verband met de ziekte van Alzheimer. Rotherham General Hospital in South Yorkshire bleek patiënten met de ziekte van Alzheimer lagere serum vitamine B12 waarden vergeleken met onaangetast familieleden.

Dementie

The "Journal van Neurophsychiatry en kliniek Neurosciences" een rapport gepubliceerd dat koppelingen vitamine B12 met dementie. De studie vond dat oudere patiënten, tekort aan B12 en lijden aan cognitieve stoornissen, verbeterd na suppletie met vitamine B12. De "International Journal of Geriatric Psychiatry" onderzocht een studie van het effect van vitamine B12 op behandeling van dementie en verbetering van de cognitieve functie bij 123 patiënten met een laag B12. Supplementen hebben geen reverse de dementie, maar het verscheen om te voorkomen dat de toestand nog erger. De studie concludeerde dat vitamine B12 kunnen stoppen van de progressie van dementie, en bijdragen aan de verbetering van de frontale kwab functioneren bij patiënten met cognitieve stoornissen.

Tekortkomingen

Een vitamine B12-tekort kan ontstaan door gastritis of andere ziekten die leiden een afname van de enzymen nodig tot om metaboliseren van vitamine B12. Alvleesklier probleem of coeliakie kan resulteren in malabsorptie van vitamine B12. Verminderde absorptie is vaak een probleem bij ouderen die mogelijk is afgenomen maagzuur nodig om te gebruiken vitaminen of in alcoholisten met een geremde vermogen om te assimileren Vitamine B12. Aangezien voedselbronnen voor vitamine B12 uit dierlijke producten, zijn vegetariërs risico op een tekort.


gerelateerde artikelen