Fysiotherapie voor postpolio-syndroom

September 15

Fysiotherapie voor postpolio-syndroom

Van 1916 tot 1955, een epidemie of het poliovirus, poliomyelitis, vond plaats in de Verenigde Staten. Twintig tot 30 jaar later, sommige overlevenden van polio begon te ervaren van een bepaald aantal symptomen, zoals nieuwe en verhoogde spierzwakte, vermoeidheid en pijn, genaamd postpolio-syndroom. Een fysiotherapie-programma kan profiteren van de mensen met het postpolio syndroom op verschillende manieren, maar beëindigen of verminderen van elke oefening die vermoeidheid of pijn veroorzaakt.

Fysiotherapie

Postpolio syndroom of PPS, kunt je ademhaling, in gevaar brengen, slikken en wandelen en belemmeren uw vermogen om te functioneren op een dagelijkse basis. Een fysiotherapeut of PT, zal beoordelen factoren zoals uw huidige spierkracht en cardiopulmonale gezondheid of functie van het hart en de longen. Na het voltooien van evaluaties, de PT zal samenwerken met uw arts en ontwerp een plan dat kan helpen handhaven of bouwen spierkracht, spier- en flexibiliteit te verbeteren en verhogen uw aërobe capaciteit, of de zuurstofopname. Bovendien, je therapeut ziet uw methode van mobiliteit, zoals lopen of het gebruik van een rolstoel, en heilzaam wijzigingen zou kunnen suggereren. Uw fysiotherapie programma ook bijvoorbeeld gewijzigde dagelijks-leven technieken om te helpen besparen op uw energie, zoals rust tussen taken en pacing van uw activiteiten.

Sterkte therapie

Hoewel de hoge intensiteit sterkte oefeningen kunnen leiden tot verdere verzwakking van de spieren, adviseert fysiotherapeut Marianne T. Weiss low-level weerstand activiteiten voor sommige mensen met PPS. Gebaseerd op observaties van ongeveer 100 polio overlevenden met PPS, bepaald Weiss dat spierkracht bleef stabiel in degenen die consequent deelgenomen versterking van activiteiten voor ten minste twee jaar, en--in een paar gevallen--tentoongesteld bepaalde spieren meer kracht. Als uw spierkracht 50 is procent of hoger, kan u deelnemen aan een fysiotherapie programma thuis dat gebruikmaakt van nul tot 3 lbs. free-weight weerstand. Houd het gewicht twee tot vijf seconden en rusten gedurende twee tot vijf seconden. Weiss suggereert voltooien van twee tot vijf herhalingen van gewichtheffen en vordert naar 10 herhalingen. Doe deze oefening twee tot drie keer per week.

Aërobe therapie

Low-impact aërobe oefeningen kunnen mensen met PPS die geen ernstige cardiopulmonale problemen ten goede komt. Om te oefenen uw bovenste en onderste extremiteiten, zou uw PT suggereren schoot zwemmen of met behulp van een cyclus-ergometer die de hoeveelheid werk meet die u uitvoert. Wandelen kan niet worden aanbevolen als gevolg van het trauma die het produceert in KKS patiënten met wandelen afwijkingen. Weiss beveelt 15 tot 20 minuten van totale aërobe oefeningen, met inbegrip van perioden van opwarmen en afkoelen. Uitvoeren van aerobic oefeningen een maximum van drie keer per en alternatieve twee tot vijf minuten van oefening met een minuut rust. Bovendien, uitvoeren van aerobic oefeningen op een niveau van 20 procent van je maximale capaciteit en draaglijk, toenemen de intensiteit van uw training met 10 procent per maand, volgens Weiss.

Rekken en ademhalingstherapie

Bereik-van-motion oefeningen, zoals zich het uitrekken, en goede ademhalingstechnieken kunnen verbeteren het dagelijkse functioneren van mensen met PPS. Uw spieren kunnen stijf geworden en moet continu uitrekken om flexibiliteit. Een gebrek aan flexibiliteit ook kan leiden tot pijn en misvorming. Deelnemen aan een passief rekken programma--uitrekkende oefeningen uitgevoerd kan met een vriend, familielid of therapeut--gedurende een periode van enkele weken sterk remmen je pijn en bevorderen normale motorische bewegingen, merkt Weiss.

De meeste mensen met PPS kan ook profiteren van het gebruik van de juiste ademhalingstechnieken. Uw PT kan u voorzien van abdominale-ademhaling methoden die efficiënt zuurstofopname bevorderen en versterken van uw buikspieren aan te spannen. Abdominale ademhalingstechnieken betrekken diep inademen door de neus en langdurige uitademen door je mond.


gerelateerde artikelen