Vegetarische maaltijden voor het verlagen van Cholesterol

June 7

Hoog totaal cholesterolgehalte in uw bloed verhogen het risico voor hart-en vaatziekten. U produceren van cholesterol in de lever en het verkrijgen van het eten van vlees, gevogelte, eieren, zuivel en andere voedingsmiddelen. Verlaging van de bloedspiegels van totale cholesterol en cholesterol LDL en verhogen HDL cholesterol via een gezonde voeding kunnen verminderen uw risico voor hart-en vaatziekten. Raadpleeg uw arts over uw cholesterolgehalte en het beste dieet behandeling aanpak.

Typen

Vegetarische maaltijd plannen lopen sterk uiteen. Vegetariërs eten voornamelijk plantaardig gebaseerd voedsel. Veganisten eten allerlei soorten fruit, groenten, noten, zaden, granen, peulvruchten en spruiten. Lacto-vegetariërs eten plantaardig voedsel en ook het eten van een verscheidenheid van zuivelproducten, zoals melk, kaas, yoghurt en zure room. Lacto-ovo-vegetariërs eten plantaardig voedsel, zuivel en eieren.

Onderzoek

Een vegetarisch dieet kan verminderen uw cholesterolgehalte en lager uw risico voor hart-en vaatziekten. Onderzoek door Simone Grigoletto De Biase gepubliceerd in "Arquivos Brasileiros de Cardiologia" in 2007 ontdekt dat een omnivore voeding, t.o.v. een vegetarisch dieet werd geassocieerd met lagere bloedspiegels van totale cholesterol en LDL-cholesterol en een hoger HDL in verhouding tot de totale cholesterol. Het onderzoek toont aan dat een veganistisch dieet positieve veranderingen in cholesterolniveaus bereikt. Overschakelen van een omnivoor voeding naar een vegetarisch dieet verhoogt HDL cholesterol, het goede cholesterol, met 21 procent, volgens onderzoek door F. Robinson in het "Journal voor menselijke voeding en dieetleer' in 2002 gepubliceerd.

Misvattingen

Één gemeenschappelijke misvatting is dat een vegetarisch dieet geen cholesterol bevat omdat het geen vlees. Echter veel vegetariërs verbruiken eieren of zuivel, die zijn rijk aan cholesterol. Plantaardige voedingsmiddelen kunnen verwaarloosbare hoeveelheden cholesterol en trace bedragen aan verzadigd vet bevatten. Een andere misvatting is dat vegetarische maaltijden geen een voldoende hoeveelheid eiwit bevatten. Nog vegetariërs die eten van eieren, zuivel of soja producten kunnen consumeren voldoende eiwit. Veganisten kunnen het krijgen van voldoende eiwit door consumeren noten, zaden en peulvruchten.

Overwegingen

Twee dingen te overwegen bij het plannen van uw vegetarische maaltijden kiezen tussen rauw of gekookt voedsel en biologische of conventionele voedingsmiddelen. Rauwe levensmiddelen worden niet verwerkt of gekookt en hebben een hogere concentratie aan voedingsstoffen dan de dezelfde voedingsmiddelen wanneer gekookt. Biologische voedingsmiddelen bevatten geen schadelijke chemicaliën, zoals herbiciden, synthetische meststoffen of pesticiden, en zijn niet afgeleid door genetische modificatie. Onderzoek door Walter Crinnion, N.D., gepubliceerd in "Alternatieve geneeskunde Review" in 2010 verslagen dat biologisch voedsel hebben hogere niveaus van voedingsstoffen en meer anti-oxidant activiteit u te beschermen tegen milieu chemicaliën, cellulaire mutatie en kanker celproliferatie, dan nonorganic voedingsmiddelen.


gerelateerde artikelen