De bijwerkingen van N-Acetyl Glucosamine

May 28

De bijwerkingen van N-Acetyl Glucosamine

N-Acetyl glucosamine is één van de vormen van glucosamine, een chemische stof die natuurlijk in het lichaam gevonden is, volgens MedlinePlus. N-Acetyl glucosamine kan afkomstig zijn uit andere natuurlijke bronnen zoals buitenste schelpen van shellfishes, evenals synthetische bronnen. Glucosamine zoals een voedingssupplement wordt gebruikt voor artrose kniepijn, rugpijn, gewichtsverlies en glaucoom. Glucosamine als een chemische stof helpt het lichaam vormen van andere chemische stoffen die beenderen, gewrichten en kraakbeen sterker maken. N-Acetyl glucosamine heeft verschillende bijwerkingen.

Overgevoeligheidsreacties

Onder de verschillende voedselallergieën is schelpdieren allergie een van de meest voorkomende, aantekeningen MayoClinic.com. N-acetyl glucosamine komt uit schaaldieren bronnen, waaronder zeedieren zoals mosselen, garnalen, kreeften, inktvis en octopus. De kenmerken van allergische overgevoeligheidsreacties op N-Acetyl glucosamine bevatten huiduitslag, jeuk, neusverstopping, piepende ademhaling en een tintelend gevoel in de mond. In ernstige gevallen, overgevoeligheidsreacties ook wel anafylaxie genoemd kunnen worden fatale en levensbedreigend. Tijdens een anafylactische reactie, luchtwegen zijn geblokkeerd en de patiënt kan ervaren moeite met ademhalen. Deze ernstige allergische reactie vereist onmiddellijke behandeling in de noodsituatieruimte epinefrine injecties nodig kunnen zijn.

Verergering van astma

Patiënten met astma nemen N-Acetyl glucosamine kunnen astma-aanvallen en verergering van symptomen ervaren. Astma, die is een chronische respiratoire ziekte waardoor de lucht zwellen en smalle passages, heeft invloed op de ademhaling en zuurstoftoevoer, volgens het nationale hart Long- en bloed Instituut. Astmatische patiënten kunnen potentieel verergering van astma ervaren bij het nemen van N-acetyl glucosamine in adequate of buitensporige hoeveelheden. Hoge concentraties van glucosamine antilichamen worden gevonden in de longen van astmatische patiënten. Deze antilichamen kunnen mogelijk bijdragen aan astma-aanvallen en exacerbaties. Astma kan ook ontwikkelen als een vorm van overgevoeligheidsreacties voor patiënten die allergisch bent.

Bloeden en blauwe plekken

Bloeden en blauwe plekken behoren tot de mogelijke bijwerkingen van N-Acetyl glucosamine, volgens MedlinePlus. Patiënten hebben bloeden tendensen en bloedstolling aandoeningen moeten zorgvuldig en voorzichtig bij het gebruik van glucosamine supplementen omdat glucosamine mogelijk van invloed op bloed stremmen door het vertragen. Voor patiënten die anti-stolling en anti-bloedplaatjes drugs, zoals warfarine en coumadine, glucosamine moet alleen worden genomen onder toezicht van een arts om incidenten te bloeden. Kortetermijn- en langetermijnmaatregelen N-acetyl glucosamine inname is over het algemeen goed verdragen door de meeste leeftijdsgroepen.


gerelateerde artikelen