Visolie & PCOS

December 1

Visolie & PCOS

Polycysteus ovarium syndroom is een aandoening die 5 tot 10 procent van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd, beïnvloedt volgens de McKinley Health Center. Het kan leiden tot allerlei symptomen en effecten, met inbegrip van onregelmatige menstruele cyclus, gewichtstoename / obesitas, abnormale haargroei of verlies, opgeheven insulineniveaus, hoge testosteron niveaus, acne en onvruchtbaarheid. Terwijl klinische studies nog niet bepaald als een specifiek dieet kan helpen bij de behandeling van PCOS, kan toevoeging van visolie aan uw dagelijkse uitgebalanceerd dieet helpen verlichten enkele symptomen.

PCOS Symptomen en gevolgen

PCOS is meestal veroorzaakt door een verstoring van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron en androgeen van het mannelijk hormoon. Deze hormonale schommelingen leiden tot veranderingen in de menstruele cyclus, cysten in de eierstokken, onvruchtbaarheid en andere effecten op de gezondheid. Deze voorwaarde is meestal het eerst gediagnosticeerd in vrouwen in hun 20s of 30, maar het kan beginnen in de tienerjaren. U bent meer kans op PCOS als uw moeder of zusje symptomen heeft. De Universiteit van Maryland Medical School waarschuwt dat PCOS ook het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte verhoogt.

Toevoeging van visolie aan uw dieet

De McKinley Health Center raadt aan dat vrouwen met PCOS onverzadigde vetten om te helpen verbeteren van de algehele gezondheid kiezen, een gezond gewicht te handhaven en verbeteren van de symptomen. Vis, zoals tonijn, forel, sardientjes en zalm wordt aangeraden minstens twee tot drie keer per week. Dr. Howard LeWine op Harvard Health Publications merkt op dat visolie is een bijzonder nuttig type onverzadigd vet omdat het is geladen met omega-3 vetzuren. De aanwezigheid van Docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosapentaeenzuur in de olie kan helpen verminderen ontsteking in omstandigheden zoals acne, die betrekking hebben op PCOS. LeWine stelt echter vast dat er geen standaard dagelijkse dosering van visolie, en het is nog niet bekend als het nemen van supplementen is zowel gunstig als het eten van vis.

Visolie en androgenen

Hebt u van PCOS, produceert uw lichaam overtollige hoeveelheden van het mannelijk hormoon androgeen, leidt tot gewichtstoename, pijnlijke menstruatie en andere symptomen. Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition," suggereert dat omega-3 vetzuren direct verbeteren van PCOS symptomen helpen kan door Netwerktaakverdeling androgeen niveaus. De National Institutes of Health merkt ook op dat heeft het visolie nemen op zichzelf of in combinatie met vitamine B-12 helpt bij het verbeteren van pijnlijke menstruatie.

Vermindering van de risico's van chronische ziekte

Gewichtstoename en andere effecten van PCOS kunnen verheffen de risico's van chronische aandoeningen zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes en hart-en vaatziekten. Toevoeging van visolie aan uw dieet kan helpen compensatie van deze secundaire effecten en bescherming van de hartgezondheid van uw. Uw arts kan aanbevelen evenwicht lipide bloedspiegels geneeskrachtige doses visolie. Volgens de National Institutes of Health, is een voorschriftdrug met 465 milligram EPA en DHA--de twee belangrijkste omega-3 vetzuren--375 mg goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor het verlagen van de bloed ongezonde vetten.


gerelateerde artikelen