How to Cook oranje linzen

January 31

How to Cook oranje linzen

Oranje linzen zijn een beetje kleiner dan hun verwanten groen en bruin, maar ze zijn de linzen van keuze voor verdikking vegetarische soepen en sauzen. Oranje linzen kun je een klein venster van tijd tussen knapperig en papperig, dus je tijd hun keuken moet als u wilt eten ze als een zelfstandige schotel. Een ijsbad is om koel oranje linzen na het koken als u ze wilt gebruiken in een salade, en u kunt gewoon kook ze in een soep of saus als u ze wilt gebruiken als verdikkingsmiddel.

Stap 1

Spoel de oranje linzen in een fijn gaas zeef totdat het water afvoeren duidelijk. Als u de linzen gebruiken in een salade wilt, vul een container of een kom met ijs en top het af met koud water. Houd het ijsbad in de vriezer terwijl de linzen koken.

Stap 2

De linzen overbrengen in een steelpan. Twee keer zo veel koud water of voorraad als linzen toevoegen aan de pan. Voeg de aromaten, zoals laurierbladeren en gedroogde peperkorrels, indien gewenst.

Stap 3

De hitte ingesteld op hoog en de vloeistof aan de kook brengen. Zodra de vloeistof begint te sudderen, het vuur lager zodat het nauwelijks bellen; u niet wilt dat oranje linzen gedrang tegen elkaar in de vloeistof of hun huiden afwrijven.

Stap 4

Oranje linzen en 20 minuten doorkoken en regen hen in een zeef met maaswijdte. De linzen aan een kom en seizoen warm met koosjer zout toevoegen.

Als u de linzen gebruiken in een salade wilt, deze toevoegen aan het ijsbad zodra je ze uitlekken en laat ze zitten voor ongeveer een halve minuut. De linzen verspreid op een met keukenpapier bekleed bord en de toppen zachtjes te drogen met filtreerpapier. Chill de linzen in de ijskast voor minstens 30 minuten voordat u gebruikt.

Als u wilt te dikken een saus of soep met linzen, moet u deze toevoegen net voordat u de saus of soep voor de laatste keer seizoen. Pureer de soep of saus met een stok blender of gewoon de saus of soep sudderen totdat de linzen, ongeveer 20 minuten breken. Roer te nemen en breng op smaak.

Tips

  • Gebruik ongeveer 1/2 kop van linzen per kwart saus of soep voor matige dikte.
  • U kunt ook ongekookt linzen toevoegen tot de saus of soep wilt om te koken ze dikker. De linzen toevoegen wanneer de saus of soep en prut voor 25 tot 30 minuten.

Wat die u nodig hebt

  • Boete-mesh zeef
  • Pan

gerelateerde artikelen