Nieuwe behandeling voor diabetische retinopathie & klinisch significante macula oedeem

December 17

Nieuwe behandeling voor diabetische retinopathie & klinisch significante macula oedeem

Diabetische oogziekte, met inbegrip van diabetische retinopathie en Macula oedeem, is de belangrijkste oorzaak van blindheid onder arbeidsleeftijd Amerikanen. Deze stoornissen vloeien voort uit de schade aan de bloedvaten die leveren uw netvlies, die de laag licht - en -vastleggen van het beeld aan de achterkant van uw oog is. Lasertherapie--de traditionele aanpak voor de behandeling van diabetische retinale ziekte--adressen schade die reeds heeft plaatsgevonden. Nieuwe behandelingen zijn wordt gericht op de onderliggende oorzaken van diabetische retinopathie.

Groeifactor

Het beginstadium van de "niet-proliferatieve" van diabetische retinopathie wordt gekenmerkt door een ontsteking van uw netvlies bloedvaten, waardoor de vernauwing en verminderde doorbloeding. In reactie op de verminderde bloedtoevoer produceert uw oog een stof genaamd vasculaire endotheliale groeifactor of VEGF. Nieuwe retinale bloedvaten ontwikkelen als gevolg van de stimulatie van VEGF. Deze ontwikkeling luidt in de "proliferatieve" fase van diabetische retinopathie.

Macula oedeem--zwelling van het centrale gedeelte van het netvlies--is een manifestatie van diabetische retinopathie. Nieuwe behandelingen voor diabetische retinopathie en symptomatische macula oedeem zijn ontworpen om het blokkeren van de actie van VEGF.

Lekkende vaten

De bloedvaten die zich onder invloed van VEGF ontwikkelen zijn kwetsbaar en lekkende. Bijgevolg, mensen met diabetische retinopathie zijn op risico voor retinale bloeden, dat leiden verlies van de visie van geleidelijk of abrupt tot kan. Vloeibare lekkage van bloedvaten in de buurt van het centrum van uw netvlies resulteert in macula oedeem, die uw centrale visie schaadt. Terugkerende episoden van bloeden en vloeiende lekkage leiden tot Progressieve Retina littekens en visie verlies.

Laser behandelingen elimineren van kwetsbare schepen en voorkomen of beheersen bloeden. Nieuwere therapieën met behulp van anti-VEGF medicatie proberen retinale om schade te voorkomen door het arresteren van de ontwikkeling van abnormale vaartuigen, waardoor de noodzaak van een laserbehandeling.

Anti-VEGF medicatie

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft ingestemd met anti-VEGF medicatie voor de behandeling van diverse oog voorwaarden, met inbegrip van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en retinale veneuze occlusie. De acties van deze medicijnen--met inbegrip van (Lucentis) ranibizumab, bevacizumab (Avastin), pegaptanib (Macugen) en aflibercept (Eylea)--ook maken ze potentieel nuttig agenten voor de behandeling van diabetische retinopathie en Macula oedeem.

Een herziening van juni 2012 in "Cold Spring Harbor vooruitzichten in Medicine" meldt dat anti-VEGF medicatie uitgebreid worden gebruikt voor de behandeling van diabetische oogziekte. Vanaf februari 2013 had enige ranibizumab (Lucentis) echter de FDA goedkeuring voor de behandeling van diabetische oogziekte, speciaal voor de diabetische macula oedeem.

De aanpak van de behandeling

Volgens Dr. Michael Stewart, voorzitter van het departement van Oftalmologie op Mayo Clinic Florida, kunnen anti-VEGF medicatie worden geïnjecteerd intraveneus of direct in het oog. De meeste oog artsen kiezen voor oog injecties toe te schrijven aan een lager risico voor ernstige bijwerkingen, zoals hoge bloeddruk, nier verwonding, beroerte en hartaanval. Het soort medicatie gebruikt en uw antwoord daarop zal helpen uw arts bepalen van de beste aanpak voor u, maar dosering intervallen van 1 tot 3 maanden zijn gemeenschappelijk.

Veiligheid en effectiviteit

Hoewel lasertherapie is de "gouden standaard" voor de behandeling van diabetische retinopathie sinds de jaren 1980, kunnen anti-VEGF therapie uiteindelijk blijken te zijn beter dan laser behandelingen voor behoud zicht onder mensen met diabetes. Vroege gegevens wijzen erop dat geïsoleerde diabetische macula oedeem reactietijd langer dan proliferatieve diabetische retinopathie aan anti-VEGF medicatie kan worden omdat het oedeem neiging om te herhalen binnen enkele weken.

De veiligheid op lange termijn en de effectiviteit van anti-VEGF behandeling voor diabetische retinopathie, met of zonder macula oedeem, zijn niet vastgesteld. Mogelijke complicaties van oog injecties waaronder: bloeden, infectie en plotselinge verlies van het zicht.

Anti-VEGF behandeling is niet geschikt voor alle mensen met diabetes oogziekte. Praat met uw oogarts om te bepalen of u potentieel een goede kandidaat voor anti-VEGF therapie.


gerelateerde artikelen