Erosie kinderactiviteiten

January 12

Erosie kinderactiviteiten

Uw kinderen kunnen hebben gevraagd hoe de Grand Canyon is gemaakt of waarom vuil in de straat veegde krijgt als het regent. Erosie is het proces van het aardoppervlak krijgen versleten door wind, ijs of water. Het is een continu proces dat duurt soms jaren om een effect te hebben, maar uw kinderen kunnen simuleren wat plaatsvindt tijdens erosie te zien in actie.

Winderosie

Toon uw kinderen foto's van de stenen beelden of grafstenen die versleten zijn. Vragen waarom zij denken dat het uiterlijk van de stenen gedragen. Door middel van een proces dat erosie wordt genoemd verwering, zijn stenen beschadigd door de wind die uit kleine deeltjes breken. Uw kinderen kunnen opnieuw maken van een soortgelijk proces van de erosie van de wind met zand en een fan of andere bron van de wind. Gebruik twee partijen van gekleurd zand, een rode en een blauwe, zodat uw kinderen gemakkelijk het verschil kunnen zien. Plaats een grafheuvel van rode zand in een "Duin" binnen een schoenendoos, en dump blauw zand grenzend aan het rode zand. Schakel de ventilator, föhn of een andere bron van de wind om te blazen horizontaal over het zand. Merk op hoe verandert de vorm van elke heuvel en hoe veranderen van de windrichting maakt een verschil. Probeer verschillende snelheden van winden om te zien welke werkt sneller.

Watererosie

Aantonen van watererosie met favoriete traktaties van uw kind. Plaats van een rij van cookies in een 4-inch-diep bakken pan en giet een kopje melk in de pan. Swish de pan van links naar rechts en het horloge als de melk de cookies in kleinere stukken tast. Dit is dezelfde procedure als de golven en water rotsen breken. Modelbouw erosie op een vergelijkbare manier. Bouwen van een peperkoek huis en plaats binnen een pan bakken. Melk giet het huis en Bekijk de melk, zoals regen, het huis afbreken en het wegwassen in kleine stukjes.

Bodemerosie

Grond erosie activiteiten geven u het perfecte excuus voor zijn een beetje rommelig. Vuil van uw backyard en de plaats in een grote aluminium pan bakken verzamelen. Zak gaten in het ene uiteinde van de bakken pan en plaats een tweede aluminium pan eronder. Zet een paar boeken onder het einde zonder de gaten van de eerste pan bakken. Giet water op de bodem in de buurt van de bovenkant van de pan en de bodem nat kijken. Blijven gieten water totdat het water begint te glijden van de pan. Praten over wat er gebeuren zou als u een paar meer boeken te verhogen van de top van de pan hebt toegevoegd. Dit experiment is een voorbeeld van wat er met een heuvel gebeurt als het regent; bodem van de top van de heuvel tast en eindigt aan de onderkant van de heuvel. Ook kun je ijsblokjes aan de bovenkant van de pan en kijken ze langzaam naar beneden de heuvel, te simuleren van Glaciale erosie.

Erosie in uw eigen achtertuin

Wetenschappers houden van te leren door middel van observatie, dus neem uw kinderen buiten te zien als ze voorbeelden van erosie in hun eigen achtertuin kunnen vinden. Dit experiment is bijzonder effectief nadat het regent. Modder of gruis bevatten in de straat zoekt en praten over hoe het daar kwam. Zoekt u weinig kraters in het vuil naar beneden de heuvel, suggereren stromen van water verzwakt de bodem als het gleed naar beneden. Observeren van scheuren in het beton, misschien waar water in ijs gehard en verspreiden van het beton uit elkaar. Moedig uw kinderen te blazen op een stapel vuil te zien als stukken van de bodem verplaatsen. Vragen hen om na te denken over erosie aan te moedigen.


gerelateerde artikelen