De rollen van Glucose in de hersenen

October 10

De rollen van Glucose in de hersenen

Inzicht in de rollen van glucose in de hersenen is belangrijk voor mensen met metabole stoornissen zoals diabetes. Aangezien de hersenen grote hoeveelheden glucose verbruikt, behoud van een constante bron in het bloed is cruciaal voor het verzekeren van de normale hersenfunctie. Dus, controleren en beheren van schommelingen in de bloedsuikerspiegel zijn centrale richt zich van diabeteszorg.

Wat is Glucose?

Glucose is chemisch geclassificeerd als een koolhydraat. Meestal aangeduid met een suiker, is glucose de primaire bron van energie voor elke cel in het lichaam. Glucose wordt grotendeels omgezet van andere koolhydraten in het voedsel dat we eten. Het lichaam breekt de koolhydraten in de darmen met behulp van enzymen en andere chemicaliƫn resulterend in glucose als een eindproduct. De glucose wordt dan opgenomen door de darmen en de bloedbaan ingaat voor gebruik in de hersenen en andere weefsels.

De energie van de hersenen

Het brein is de meest gecompliceerde en energie eist orgaan in het lichaam, die bijna twee keer zoveel energie als elk ander orgaan. Dit is omdat de hersenen rijk aan neuronen of zenuwcellen is. Deze cellen verbruiken energie om te maken van gespecialiseerde enzymen en eiwitten om te kunnen functioneren. Een primaire functie van alle neuronen is het genereren van elektrische signalen voor communicatie met andere neuronen in de hersenen. Genereren en verzenden deze elektrische signalen gebruikt bijna 10 procent van de totale energievoorziening van het lichaam.

Hersenfuncties

De sleutelrol van glucose in het lichaam is brandstof voor energie en de hersenen volledig afhankelijk van glucose normaal functioneren. Hersenfuncties zoals denken, leren en geheugen zijn nauw verbonden met de niveaus van de bloedglucose en hoe effectief de hersenen maakt gebruik van glucose. Als glucose ontbreekt, neurotransmitters niet worden gesynthetiseerd en communicatie tussen de neuronen breekt. Leeftijd speelt ook een rol in glucose gebruik aangezien een oudere hersenen meer glucose dan een jongere gebruikt te leren en geheugen dezelfde taken uitvoeren. Glucose is dus cruciaal dat memory-functie kan worden verbeterd in ouderen met relatief slechte herinneringen na slechts een uur van het eten van een rijke maaltijd van koolhydraten.

Hersenen en bloedsuiker

De suiker van het bloed van de term verwijst naar de hoeveelheid glucose in het bloed circuleren. De bloedsuikerspiegel van een normaal persoon is onder 120 milligram per deciliter een of twee uur na het eten van een maaltijd. Wanneer bloedsuikerspiegel te laag of te hoog zijn, is het hierna hypoglykemie of hyperglykemie, respectievelijk. Hypoglykemie kan leiden tot verlies van energie voor de hersenfunctie. Dit is de reden waarom de lage suiker niveaus zijn gekoppeld aan arme aandacht en cognitieve functie. Hyperglykemie kan een gevolg zijn van diabetes, waar bloedsuiker is te hoog, maar de suiker wordt niet steeds naar de hersenen. Dus de hersenen is snakt naar energie en minder efficiƫnt functioneert alsof het lichaam hypoglycemic.


gerelateerde artikelen