Bloed dunner alternatieven voor Plavix

September 28

Overzicht

Volgens Drugs.com, Plavix of clopidogrel bisulfate, is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om te voorkomen dat bloedstolsels in patiënten die lijden aan recente hartinfarct en beroerte, patiënten met acuut coronair syndroom en perifere arteriële ziekte. Volgens «««Consumerreports.com behoort Plavix tot een klasse van medicijnen genoemd antiplatelets. Andere antiplatelets die kunnen worden gebruikt in plaats van Plavix omvatten Integrilin, Aggrastat en Effient.

Integrilin

Volgens «««Drugs.com voorkomt Integrilin, ook bekend als eptifibatide, dat bloedplaatjes steken samen. Patiënten allergisch voor eptifibatide moeten vermijden Integrilin nemen. Patiënten met actieve maagzweren en maag bloeden moeten ook Integrilin voorkomen. Vaak voorkomende bijwerkingen van Integrilin zijn misselijkheid, duizeligheid, maagpijn, gemakkelijk blauwe plekken en bloedingen. Integrilin interfereert met de stolling van bloed en bloed stoornissen kan veroorzaken. Verschijnselen en symptomen van bloed aandoeningen meer roodachtig paarse vlekken op de huid, zwarte, teerachtige ontlasting, koffie gronden braaksel, zwakte, duizeligheid bij opstaan, flauwvallen, koorts, koude rillingen en keelpijn.

AGGRASTAT

Drugs.com stelt dat Aggrastat, ook bekend als tirofiban, een antiplatelet dat bloedstolling is remt door te verhinderen dat bloedplaatjes steken samen. Patiënten allergisch voor tirofiban moeten niet gebruiken voor Aggrastat. Patiënten met een beroerte, actieve bloeden en stolling aandoeningen moeten ook voorkomen dat Aggrastat. Vaak voorkomende bijwerkingen van Aggrastat zijn duizeligheid, hoofdpijn, pijn in het been, misselijkheid, bekkenpijn, zweten, gemakkelijk blauwe plekken en bloeden. AGGRASTAT interfereert met de bloedstolling en bloed stoornissen kan veroorzaken. Tekenen en symptomen van bloed aandoeningen omvatten keelpijn, koorts, koude rillingen, zwakte, duizeligheid, paarse plekken onder de huid, zwart teerachtige ontlasting, hoesten van bloed, neusbloedingen, koffie gronden braaksel en buikpijn.

Effient

Volgens «««Drugs.com, Effient is ook bekend als prasugrel en is een antiplatelet dat de vorming van bloedstolsels remt door te verhinderen dat bloedplaatjes steken samen. Vaak voorkomende bijwerkingen van Effient omvatten hoofdpijn, pijn, misselijkheid, vermoeidheid, zwakte, duizeligheid, gemakkelijk blauwe plekken en bloedingen terug. Effient interfereert met de bloedstolling en bloed stoornissen kan veroorzaken. Tekenen en symptomen van bloed aandoeningen omvatten neusbloedingen, donkere tarry kruk, rode of donkere vlekken onder de huid, braken van bloed, ernstige maagpijn, zwakte, duizeligheid, terwijl staande, keelpijn, koorts en koude rillingen.


gerelateerde artikelen