Wat zijn de voordelen van het koken met een Convectie Oven?

November 24

Wat zijn de voordelen van het koken met een Convectie Oven?

Convectie ovens lijkt misschien ingewikkeld of verwarrend als u nog nooit een gebruikt, maar "Fijn koken" merkt op dat convectie ovens niet moeilijk te zijn basispagina met een beetje trial and error. Of u overweegt de aankoop van een convectie oven of eigen degene die u nog niet hebt gebruikt, zult u sommige duidelijke voordelen het kiezen van uw convectie oven over uw conventionele oven, waardoor vaak voedsel gekookt ongelijk.

Zelfs koken

Een convectie oven circuleert de verwarmde lucht in de oven, in tegenstelling tot een conventionele oven zo eenvoudig omringt het voedsel in warmte. De bewegende hete lucht maakt al het voedsel in de oven gelijkmatig verwarmd worden. In een conventionele oven, voedsel dichtst bij de verwarmingselementen kook sneller dan die verder weg, waardoor voedsel plaatsing een overweging. Alle voedsel moet koken hetzelfde tempo in een convectie oven, dus de plaatsing geen probleem is. De bewegende lucht laat alle kanten van een grotere item, zoals een gebraden, tot bruin, volgens "Fijn koken."

Snellere Time-Coooking

De luchtcirculatie in een convectie oven versnelt het kookproces, volgens Georgia macht. De oven preheats snel en de kooktijd is verminderd. Deze verhoging van de productiviteit is vooral gunstig voor koken-gerelateerde zaken, maar huiskoks ook sneller eten. Fijn koken schat dat voedsel gekookt in een convectie oven 25 procent sneller dan een conventionele oven wordt gedaan.

Beter smaken

De sneller kooktijden produceren een betere smaak in veel voedsel gerechten die u kunt bereiden. De lucht kun je bereiken een zelfs, consistente brown op cookies en gebraad, wat betekent dat alle porties proeft gelijkaardig. Gebak, zoals taart korsten, zijn flakier wanneer gebakken in een convectie oven worden de stoom in de boter snel, is vrijgegeven volgens "Fijn koken." Vlees is vaak sappiger omdat de huid sneller browns en in de sappen sluizen. Groenten in een convectie oven geroosterde caramelize sneller voor een scherpe rand en intensere smaken.

Verhoogde efficiëntie

De sneller kooktijden resulteren in een meer efficiënte keuken apparaat. Een snelle preheat en korter koken tijd betekent u kunt sluiten uw convectie oven uit eerder. U kunt de oven vullen met verschillende pannen, die het bedrag van de afzonderlijke batches die u wilt bakken verminderen kunnen, verdere vermindering van de gebruiksduur. Sommige voedselpunten bak goed bij lagere temperaturen in een convectie oven, verminderen van het energieverbruik van de oven. Een efficiëntere koken methode betekent lagere nutsrekeningen voor u.


gerelateerde artikelen