Waarom Is mijn kind dus bleke?

September 15

Waarom Is mijn kind dus bleke?

Er zijn vele verschillende redenen waarom een kind bleke verschijnen kan. Terwijl er meestal een eenvoudige verklaring voor bleekheid is, kan het soms een symptoom van een meer ernstige aandoening. Als u geen reden om uw kind bleekheid vinden kunt, is het waarschijnlijk tijd voor een reis naar de kinderarts.

Bloedarmoede

Bloedarmoede is de meest voorkomende oorzaak van bleekheid bij kinderen. Het wordt veroorzaakt door een verminderd aantal witte bloedcellen. Samen met bleke huid, kan het ook leiden tot het tandvlees en lippen aan pale. Hoewel er vele oorzaken van anemie, bij kinderen wordt het meestal veroorzaakt door een ijzertekort. Ijzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen, en een lichaam ontbreekt in ijzer zal niet genoeg produceren. Als dit het geval is, een ijzer supplement kan worden voorgeschreven en dieet wijzigingen kunnen worden aangebracht om het probleem te verhelpen.

Jeugd leukemie

Bleekheid kunnen een symptoom van leukemie kindertijd, hoewel het niet het enige symptoom aanwezig zal zijn. Kinderen met leukemie lijden vaak aan bloedarmoede, waardoor de bleekheid van de huid. Terwijl ouders mag niet aannemen heeft hun kind leukemie uitsluitend gebaseerd op bleke huid, als het gepaard gaat met vermoeidheid, gewrichtspijn of zwelling lymfeklieren die meteen een arts moet worden geraadpleegd. Als uw kind leukemie heeft, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk worden geïdentificeerd zodat de behandeling kan beginnen.

Vitiligo

Vitiligo is een aandoening die huid veroorzaakt verloor haar kleur. De huidcellen van mensen met vitiligo stoppen met de productie van melanine, het pigment waardoor de huid kleur hebben. Deze voorwaarde veroorzaakt meestal patches van bleekheid over iemands lichaam, ongeacht de persoon die de oorspronkelijke huidskleur. De oorzaak van vitiligo is onbekend, hoewel het kan een auto-immuunziekte. Hebben van een huidaandoening zoals dit kan heel pijnlijk voor kinderen en ouders moeten gevoelig zijn voor dit als hun kind wordt gediagnosticeerd met vitiligo.

Ziekte

Soms kan het begin van een ziekte zoals een verkoudheid of de griep uw kind om te verbleken. Deze bleekheid is meestal te wijten aan een verminderde zuurstof stroom in de bloedbaan. Bleekheid zullen echter niet het enige symptoom dat uw kind hebben zal als haar bleekheid wordt veroorzaakt door een ziekte. Kijk voor andere koude en griep symptomen zoals een hoest, verstopte neus of koorts. Terwijl de gewone verkoudheid geen remedie is, is het belangrijk om contact met uw kinderarts als je kind hoge koorts wordt uitgevoerd.

Gebrek aan blootstelling aan de zon

Ontbreken van blootstelling aan de zon is vaak de reden dat een kind heeft bleke huid. Ouders merken dat hun kind teint in de winter verbleekt en kan worden betrokken dat ze ziek is. Maar vaker wel dan niet het is gewoon omdat ze is meer tijd binnenshuis doorbrengen. Om dit te testen, breng uw kind buiten het dagelijkse, het weer het toelaat, en zien als haar kleur als resultaat gegeven. Praat met uw arts over het juiste gebruik van zonnebrandmiddelen, omdat dit afhankelijk van de leeftijd van uw kind verschillen kan.


gerelateerde artikelen