Huiduitslag veroorzaakt door vitamine-deficiëntie

September 5

Huiduitslag veroorzaakt door vitamine-deficiëntie

Vitaminen zijn organische verbindingen die nodig voor belangrijke biologische functies zijn, maar dat het menselijk lichaam is over het algemeen kunnen synthetiseren. Vitamine tekorten kunnen manifesteren in verschillende lichaamssystemen, maar zijn meest duidelijk wanneer zij van invloed zijn op de huid. Het is belangrijk om te erkennen van veranderingen in de huid om te goed pakken het onderliggende probleem.

Vitamine C deficiëntie

Vitamine C is een antioxidant en essentieel voor vele biologische functies, specifiek collageen synthese. Dus vitamine C-deficiëntie, ook wel genoemd scheurbuik, kan zich manifesteren als verlies van integriteit in de collageen-bevattende weefsels zoals de huid. Huid manifestaties van scheurbuik omvatten kneuzingen en corkscrewing van haren met bloeden uit de haarzakjes.

Niacine deficiëntie

Niacine is een B-vitamine die vooral bij de productie van energie betrokken is. Niacine deficiëntie, ook bekend als pellagra, heeft karakteristieke huidveranderingen beschreef als lichtgevoelige ontsteking van de huid die rode, pijnlijke en jeukende. Met de tijd, het wordt gezwollen en blaren te ontwikkelen. Zodra de blaren barsten, wordt de huid crusted met bruine schubben. De huid wordt uiteindelijk dik en hyperpigmented. De achterzijde van de handen worden meestal beïnvloed.

Vitamine A-deficiëntie

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine, wat betekent dat het is opgeslagen in het lichaam, en is noodzakelijk voor de goede keratinization van de huid. De bevindingen van de huid die is gekoppeld aan vitamine A-deficiëntie zijn droge, jeuk en schalen. Ernstige tekort kan leiden tot diepe huid scheuren en scheuren.

Vitamine K-deficiëntie

Vitamine K is nodig voor de productie van bloed-stollingsfactoren; tekort kan leiden tot afwijkingen in bloed stremmen die kan zich manifesteren als abnormale beschadiging van de huid.

Riboflavine deficiëntie

Riboflavine is een van de energieproducerende B-vitaminen. De deficiëntie van veroorzaakt ontsteking van de huid, met name in de neus gebied, voorhoofd, wangen, en achter de oren. Het kan ook invloed hebben op de binnenkant van de ellebogen en rug van de knieën. Het beïnvloedt de genitale regio meer ernstig bij mannen dan vrouwen.

Vitamine B6 deficiëntie

Vitamine B6 deficiëntie presenteert als letsels van de huid op het gezicht, hoofdhuid, nek, schouders, billen en perineum. De letsels zijn vlokkig, wit en vette. Er kan ook worden huid laesies presenteren vergelijkbaar zijn met die gezien in niacine deficiëntie als B6 nodig voor de productie van niacine is.

Vitamine B12-deficiëntie

Vitamine B 12 tekort kan leiden tot haar depigmentatie, en hyperpigmentatie van de huid. De zwaarst getroffen gebieden zijn de handen, nagels en gezicht.

Biotine deficiëntie

Hoewel Biotine deficiëntie uiterst zeldzaam is, maar het kan leiden tot roodheid van de huid, schalen en korstvorming dermatitis dat begint rond de ogen, neus en mond en overgaat tot het beïnvloeden van andere gebieden van de huid rondom lichaamsopeningen.


gerelateerde artikelen