Smaak in de mond bij de uitoefening van

July 18

Smaak in de mond bij de uitoefening van

Na de uitoefening, wordt je verondersteld om een goed emotioneel, nadat de taak is voltooid en fysiek, als uw lichaam releases endorfines gevoel. Echter, veel atleten klagen van een neveneffect van het werken eraan dat lastig worden kan--een vreemde smaak in de mond. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor vreemde smaak in uw mond tijdens de oefening, maar als de metalen smaak of de smaak van bloed gepaard met andere symptomen gaat of hardnekkig is, raadplegen uw arts.

Bloed-Gas barrière

Je longen hebben een gebied dat bekend staat als de bloed-gas barrière of bloed-lucht barrière, waar gas en lucht worden uitgewisseld. In tijden van intense fysieke activiteit verhoogt de druk op een punt dat deze barrière breekt en laat bloed naar de longen invoeren en zorgt ervoor dat de smaak van bloed in de mond. Onderzoek gepubliceerd door "American Journal of Respiratory en Critical Care Medicine" in 1997 ondersteunt deze theorie dat intense oefening mechanische storing van deze barrière veroorzaken kan wanneer atleten een geschiedenis van longkanker bloeden hebben. Volgens emergency medical technicus John Kenyon is deze aandoening niet ongewoon wanneer atleten te hard duwen. Het wordt als normaal beschouwd tenzij u bloed produceren als je hoest.

Longoedeem

Longoedeem, een gemeenschappelijke complicatie van hartfalen, is een aandoening waar vloeistof opbouwt in je longen. Een acute versie van deze aandoening gevonden in zwemmers, genaamd zwemmen-geïnduceerde longoedeem, is vergezeld van bloedspuwing, of hoesten van bloed. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Borst" in 2004 punten opnieuw aan de bloed-gas barrière en de toegenomen druk van oefening. Een hoger aantal pulmonaire oedeem en bloedspuwing voorvallen in zwemmers stelt echter voor dat water temperatuur en lichaam positie tijdens zwemmen risico's, meer dan andere hoge intensiteit oefeningen verhoogt.

Smaak proces interferentie

Iedere omstandigheid die met uw smaak proces interfereert kan leiden tot een metalen smaak in je mond, aangeduid als dysgeusia. Ademhaling is versneld tijdens het sporten, waardoor de symptomen van dysgeusia meer merkbaar. Enkele veelvoorkomende oorzaken omvatten de gewone verkoudheid, sinusitis of sinus infectie, keelontsteking of virale infectie; allergieën of astma, die beide kunnen worden verergerd door intense activiteit, kan ook worden achter de sensatie. Uitdroging en ademhaling door middel van een open mond zijn beide mogelijke oorzaken van een metalen smaak, ook.

Andere oorzaken en waarschuwingen

Een ongewone smaak in uw mond kan veroorzaakt door vele factoren, waarvan de meeste intensiveren tijdens krachtige fysieke activiteit. Andere mogelijke oorzaken zijn neurologische stoornissen zoals Bell's palsy, auto-immune aandoeningen zoals het syndroom van Sjögren, vitamine-deficiëntie of chemische vergiftiging. Complicaties van dysgeusia kunnen krijgen geleidelijk erger, met inbegrip van depressie en gewichtsverlies. Oorzaken kunnen ernstig, behandeling vereisen. Raadpleeg uw arts als u een blijvende verandering in smaak of geur ondervindt.


gerelateerde artikelen