Lage-Fiber dieet voor Diverticulitis

March 18

Lage-Fiber dieet voor Diverticulitis

De helft van alle Amerikanen over de leeftijd van 60 jaar hebben diverticulosis, een voorwaarde in welke zwakke plekken op uw dikke darm formulier zakjes of diverticula, de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse (NDDIC zegt). Spannen om harde ontlasting en ontoereikende vezel inname worden geassocieerd met deze ziekte. Diverticulitis ontstaat wanneer de diverticula ontstoken, veroorzaakt door lagere linker buikpijn, opgeblazen gevoel en obstipatie. Een tijdelijke lage-fiber dieet is een integraal onderdeel van de behandeling van diverticulitis.

Betekenis

Tijdens ernstige acute diverticulitis, stelt bent u in gevaar voor gastro-intestinale bloedingen, perforatie, blokkades en infectie, de NDDIC. Deze symptomen kunnen gaan naar ernstige ziekte, indien onbehandeld. Behandeling omvat oplossen van infecties en ontstekingen, en het toestaan van de dikke darm om uit te rusten. Volgens de American Dietetic Association (ADA), zal een lage-fiber dieet verminderen de frequentie en het volume van de ontlasting, verminderen van irritatie aan de dikke darm te helpen genezen.

Voeding recept

Tijdens een ernstige aflevering van diverticulitis, kan uw arts een dieet-door-mond (NPO) om uw darmen tot rust tot bloeden en ontsteking bestellen oplossen. Na dat, zal een tijdelijke vezel-vrije, helder vloeibaar dieet beperkt voeding verstrekken als u herstellen. Verbruiken helder sap en frisdrank, Bouillon, zwarte koffie, thee, ijslolly en water, adviseert de ADA. Duidelijk vloeibare eiwit supplementen worden aangemoedigd. Thuis, een lage-fiber dieet volgen, en drink veel van vloeistoffen. Vragen om te spreken met een geregistreerde diëtist voordat u zijn ontslag uit het ziekenhuis.

Functies

Een lage-fiber dieet bestaat uit zacht voedsel, zoals uiteengezet door het ADA. Eet ingeblikte en goed gekookte groenten of aardappelpuree. Het consumeren van ingeblikte en goed gekookt fruit of SAP zonder pulp. Soepele notenpasta, eieren, vis, vlees, sojamelk en tofu bieden eiwit voor genezing. Als u geen lactose-intolerant bent, genieten van melk, yoghurt, kaas en kwark. Kies geraffineerde, witte bloem brood en pasta's, evenals de crème van tarwe of rijst. Vermijd bonen, rauw of gedroogde vruchten en groenten, fruit en plantaardige skins, gekookte Groenen en volkoren producten.

Preventie

Zodra de pijn en ontsteking verdwenen, adviseert de ADA dat een geleidelijke overgang naar een vezelrijk dieet verdere aanvallen van diverticulitis voorkomt. Consumeren 6 tot 10 gram meer dan de standaard dagelijkse aanbeveling van 20 tot 35 gram vezels. Verhogen van de hoeveelheid vezels die je langzaam, over een paar weken eet, totdat u uw doel bereiken. Drink minimaal acht glazen water per dag, om te helpen uw lichaam proces vezel zonder ongemak. Deelnemen aan regelmatige lichaamsbeweging. Uw doel is om zachte, gevormde ontlasting met regelmatige frequentie, zonder constipatie.

Andere overwegingen

De ADA suggereert de toevoeging van probiotische en prebiotisch voedselbronnen aan uw dieet, om te voorkomen dat diverticulitis. Het consumeren van yoghurt, kefir en andere gefermenteerde voedingsmiddelen die probiotica bevatten. Prebiotisch voedsel omvat bananen, uien, artisjokken, tarwe en volle granen. Traditioneel, hebben deskundigen aanbevolen beperking van noten en zaden, gebaseerd op de theorie dat deze voedingsmiddelen potentieel kon worden ingediend in de diverticula, en oorzaak infectie of ontsteking. Volgens de NDDIC en de ADA, wordt deze praktijk niet ondersteund door de huidige onderzoek.


gerelateerde artikelen