Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

March 8

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

Uw dieet kan een grote impact hebben op de gezondheid van uw dikke darm, evenals de rest van uw maag-darmkanaal. Uw dieet kan een rol spelen bij uw risico op darmkanker en poliepen, evenals andere dubbele punt-gerelateerde aandoeningen of ziekten. Raadpleeg uw arts over hoe uw dieet uw dubbelpuntgezondheid beïnvloeden kan voordat u geen drastische veranderingen in uw dieet.

Betekenis

Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

Eten van een gezond dieet kan verminderen uw risico's voor de ontwikkeling van een breed scala aan dikke darm gezondheidskwesties, zoals dikke darm poliepen darmkanker en inflammatoire aandoeningen zoals colitis ulcerosa, inflammatoire darmziekte, of IBS en diverticular ziekte.

Levensmiddelen toe te voegen

Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

De belangrijkste voedingsmiddelen op te nemen in een dieet dat bevordert de gezondheid van de dikke darm zijn die met grote hoeveelheden vezels, zegt de Universiteit van Maryland Medical Center. In feite, zijn lage-fiber dieet geassocieerd met verhoogd risico van darmkanker, diverticular ziekte en colon poliepen. Consumeren een vezelrijk dieet dat bevat hele granen en veel fruit en groenten kunnen verminderen uw kans op darmkanker en poliepen, neemt nota van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Een studie van 1999 in het "American Journal of Medicine" vond zelfs dat voedingsvezels beschermende effect tegen darmkanker van de dikke gehad. Andere voedingsmiddelen die uw risico van darmkanker kunnen verminderen zijn tomaten, kruisbloemige groenten zoals spruitjes, broccoli en kool, en zelfs koffie, staat de Universiteit van Michigan Health System.

Voedsel om te vermijden

Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

Beperking van de hoeveelheid vlees, vooral goed gedaan vlees, in uw dieet kunnen verminderen uw risico van dikke darm problemen, met name darmkanker, zegt de University of Michigan Health System. Het verwijderen van bepaalde andere voedingsmiddelen en dranken zoals bier, kunnen zout en suiker ook verbeteren uw dikke darm gezondheid. Beperk dierlijke vetten van vlees en vette zuivel-producten om uw risico van dikke darm poliepen zo goed, neemt nota van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. In het algemeen moet u hoog-vet- en calorierijke voedingsmiddelen ter bevordering van de gezondheid van de dikke darm voorkomen.

Overwegingen

Het beste dieet voor de gezondheid van de dikke darm

Hoewel deze dieetveranderingen enigszins van de gezondheid van uw dikke darm verbeteren kunnen, kan zij niet garanderen dat u een dubbele punt-gerelateerde ziekte of aandoening niet zal ontwikkelen. Andere factoren zoals uw leeftijd en familie geschiedenis een grote rol kan spelen in uw kans op het ontwikkelen van darmkanker, poliepen en andere problemen, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Regelmatig te oefenen, de controle van uw gewicht en onthouden van roken van sigaretten kunnen verminderen uw risico's voor de dikke darm problemen, zegt de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Daarnaast kunnen bepaalde supplementen bijdragen aan uw dikke darm gezondheid te verbeteren of verminderen van de symptomen van bepaalde colon-gerelateerde aandoeningen. Supplementen zoals glucomannaan, psyllium, glutathion, melatonine of geconjugeerd linolzuur kunnen helpen bij de behandeling van de symptomen die corresponderen met darmkanker, diverticular-en vaatziekten en andere aandoeningen van de dikke darm, staat de Universiteit van Michigan Health System. Het nemen van folic zuur, selenium, visolie, calcium of vitamine C, kan D of E ook verminderen uw risico op darmkanker.

Waarschuwingen

Niet wijzigen van uw dieet voor de gezondheid van de dikke darm vóór het eerste overleg met een professional van de gezondheidszorg. U moet ook praten met uw arts alvorens eventuele supplementen te behandelen of te voorkomen dat de voorwaarden van de dikke darm. Op basis van uw leeftijd, gezondheid, familie geschiedenis en andere factoren, zal uw arts adviseren dubbelpunt screenings en tests. Zonder deze screenings, u mogelijk niet bewust van te zijn dat u een dubbele punt probleem hebben. Bepaalde aandoeningen zoals poliepen van de dikke darm en dikke darmkanker vaak niet produceren merkbare symptomen, waarschuwt de Universiteit van Pittsburgh Medical Center.


gerelateerde artikelen