Hoe te leven gezond zonder het eten van vlees

March 29

Hoe te leven gezond zonder het eten van vlees

Vegetariërs en veganisten volgen diëten die geen vlees bevatten. Er bestaan verschillende classificaties van vegetarisme. Veganisten--de strengste van de vegetariërs--Vermijd alle voedsel afgeleid uit dierlijke bronnen, met inbegrip van zuivel, eieren en vlees. Lacto-vegetariërs verbruiken zuivelproducten nog steeds, maar onthouden van eieren en vlees. Lacto-ovo vegetariërs verbruiken zuivelproducten en eieren, maar vermijd vlees.

De American Dietetic Association herkent vegetarische diëten als gezond en voldoende voor voldoende voeding. Als u voor een vlees-vrij dieet kiest, is het belangrijk ter vervanging van de eiwitten, vitaminen en mineralen gevonden in vlees met andere bronnen van nonmeat.

Stap 1

Het eten van voldoende eiwit. Vlees is een bron van dieet eiwit die u nodig hebt om te vervangen door nonmeat eiwitbronnen zoals peulvruchten, noten, zaden, bonen, sojaproducten, volkorengranen of eieren en zuivel. De meeste volwassenen hebben vijf tot zes porties van eiwitrijke voedingsmiddelen elke dag nodig. Een portie zou een single-serve container van yoghurt, een ei, ¼ kopje gekookte peulvruchten of een tbsp. van pindakaas.

Stap 2

Mineralen opnemen in uw dieet. Ijzer is nodig vervoer van zuurstof door het lichaam, het onderhouden van energie niveaus en het afweren van bloedarmoede. Goede bronnen van ijzer zijn peulvruchten, linzen, donker groene sla, gedroogd fruit, volle granen en verrijkte granen. Zink is een ander belangrijk mineraal dat er ontbreekt wanneer u vlees vermijden. Kies ter vervanging van zink, kaas, sojaproducten zoals tofu en sojamelk, peulvruchten en noten. De beste bronnen van calcium zijn melk en melkproducten, maar andere voedingsmiddelen kunnen u helpen om voldoende calcium. Kies donkergroen, groene sla, boerenkool, broccoli, sojaproducten, verrijkte granen en verrijkte sinaasappelsap.

Stap 3

Inclusief vitaminen in uw dieet. U moet vitamine B12 te helpen afweren van bloedarmoede en helpen met concentratie en geheugen. B12 vindt u in dierlijke producten zoals eieren en zuivel. Kies verrijkte granen en sojaproducten en ook overwegen een vitaminesupplement om dagelijkse behoeften tegemoet te komen. U vindt vitamine D in koemelk, sojamelk en rijst melk. Krijgen van voldoende blootstelling aan zonlicht maakt je lichaam vitamine D omzetten in de bruikbare vorm. Slechts vijf tot 30 minuten van de blootstelling aan de zon twee keer per week doet de truc.

Tips

  • Zelfs als u geen vlees eten, kunt u verschillende manieren om te eten van gezonde, evenwichtige maaltijden ontdekken. U kunt het voorbereiden van populaire vleesgerechten zonder vlees als vegetarische pizza of vegetarische lasagne. Soja is een veelzijdige voedsel dat heeft een textuur die lijkt op die van kaas. Tofu, gemaakt van soja, is een grote vlees vervanging dat neemt de smaak van kruiden of specerijen die je met koken. In heerlijke, gezonde fruit smoothies kun je sojamelk en yoghurt. Veggie versies van vleesproducten, zoals vegetarische hamburgers, geven ook een laag vetgehalte, laag-cholesterol alternatief voor vlees.

Wat die u nodig hebt

  • Peulvruchten
  • Groenten
  • Vruchten
  • Volle granen
  • Zuivel

gerelateerde artikelen