Taxine Common bijwerkingen

September 11

Taxine Common bijwerkingen

Taxine zoals paclitaxel en docetaxel zijn chemotherapie agenten die vaak worden gebruikt bij de behandeling van borst-, Long-, prostaat- en andere vormen van kanker. Taxine interfereren met de microtubuli in de cel van dagboekKanker, stoppen van de cel van duiken en het veroorzaken van de dood, volgens Chemocare.com. Taxane medicijnen hebben enkele vaak voorkomende bijwerkingen die zich kunnen voordoen met beide drug.

Het beenmerg onderdrukken

Zoals de meeste chemotherapie drugs veroorzaken taxine beenmerg onderdrukking in vele patiënten. Hoewel de rode bloedcellen en bloedplaatjes niveaus ook tijdens taxane therapie verminderen, kunnen de witte bloedcel niveaus het meest, volgens VirtualCancerCentre.com dalen. Graven van de lage rode bloedcellen of bloedarmoede kan maken de patiënt voelen moe, terwijl lage bloedplaatjes getallen een verhoogde veroorzaken het risico van kneuzingen of bloeden. Lage witte bloedcel graven of neutropenie, kan het risico van infectie verhogen en kan ook leiden tot de behandeling van de taxane worden uitgesteld, volgens een artikel van 2003 in de "British Journal of kanker." Voor de meeste patiënten beginnen de witte cel graven te verbeteren in ongeveer 21 dagen.

Misselijkheid en braken

Een ander neveneffect van taxane chemotherapie is misselijkheid en braken, maar deze symptomen vaak mild zijn, volgens Chemocare.com. Oncologists voorschrijven antinausea medicijnen zoals ondansetron en granisetron om te helpen beheren van dit probleem.

Haaruitval

Verlies van haren, of alopecia te voeren, treedt vaak op bij chemotherapie taxane, volgens de "British Journal of Cancer" 2003 artikel. Het hele lichaam is vaak betrokken, en de voorwaarde wordt ongeveer 10 tot 14 dagen na het begin van de behandeling.

Perifere neuropathie

Tintelingen en gevoelloosheid van de handen en voeten, genaamd perifere neuropathie, kunnen ook een neveneffect van paclitaxel of docetaxel, volgens de "British Journal of kanker." Deze veranderingen worden veroorzaakt door beschadiging of irritatie van de zenuwen in deze gebieden, volgens het leerboek "100 vragen & antwoorden over borstkanker."

Overgevoeligheidsreacties

Voor sommige patiënten kan infusie van paclitaxel en docetaxel ook overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Volgens «««VirtualCancerCentre.com, de symptomen van deze reacties omvatten spoelen, netelroos en kortademigheid, vaak kort na de infusie van de drug. Het gebruik van premedication, met inbegrip van antihistaminica en corticosteroïden, heeft aanzienlijk daalde de incidentie van dit soort reacties, volgens de "British Journal of kanker."


gerelateerde artikelen