Honing-citroen ontharing

September 5

Honing-citroen ontharing

Honing en citroensap kan worden gecombineerd om een natuurlijke oplossing voor haarverwijdering. Honing en citroensap vormen samen een soort wax die kan worden toegepast op de huid en weer weg te verwijderen van haren uit de wortel. Terwijl je honing of suiker gebaseerde wassen kopen kunt, kan dit mengsel men thuis goedkoop. Vergelijkbare wijnbouwin wassen hebben eeuwenlang gebruikt in heel het Midden-Oosten.

Stap 1

Honing-citroen ontharing

Combineer de honing en citroen sap in een pan. Breng aan de kook op matig vuur, dan sudderen gedurende ongeveer 15 minuten. Wanneer het mengsel donkerder en dikker, haal van het vuur. Als u bekend met snoep maken bent of een snoepje thermometer gebruikt, moet dit gebeuren in het stadium van de zachte kook of 238 graden F.

Stap 2

Honing-citroen ontharing

Laat het mengsel afkoelen kort in de pan voordat het overzetten naar een luchtdichte plastic verpakking. Afkoelen tot kamertemperatuur of warm met mousseline strips te gebruiken.

Stap 3

Honing-citroen ontharing

Gebruik uw vingertoppen om te verzamelen van een handvol van de gekoelde was. Afvlakken en strek het tussen je handpalmen naar 1/8 inch naar 1/4 inch dik. Druk op op uw huid. Flick tot een einde, dan--uw huid strak--trekken van uw huid weg te houden. Verwijder de wax in de richting tegenover uw haargroei. Vouw de was over en weer plat voor gebruik op een ander gebied van de huid.

Stap 4

Honing-citroen ontharing

Warme honing citroen was in een pot met warm water of uw magnetron als u liever met mousseline stroken. Testen om er zeker van zijn dat het niet te warm is, en een dunne laag op de huid te verspreiden met een spatel of tong depressor, raadt HowtoSugarWax.com. Een strook van mousseline druk naar beneden op de wax en laat staan kort. Trek de mousseline en wax uit de buurt van de huid in de tegenovergestelde richting van de haargroei.

Stap 5Herhaal dit om te verwijderen van de resterende ongewenste haargroei. Discard gebruikt honing-citroen wax of mousseline stroken na gebruik. Wassen met warm water te verwijderen van een residu uit de huid.

Waarschuwingen

  • Honing-citroen waxen kunnen vrij ongemakkelijk zijn. Probeer dit op minder kwetsbare gebieden, zoals de benen, voordat u probeert om het te gebruiken op de bikinilijn of oksels.
  • Roodheid na het waxen is gemeenschappelijk, maar moet verdwijnen binnen een paar uur.

Tips

  • Overgebleven wax kan worden opgeslagen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur of gegeten als een zoete, citroenachtig snack.

Wat die u nodig hebt

  • 3 kopjes honing
  • 2 tsp. citroen sap
  • Pan
  • Candy thermometer (optioneel)
  • Katoenen mousseline strips (optioneel)
  • Spatel of tong depressor (optioneel)

gerelateerde artikelen